img

Тъжни слонове се напиха с вино и заспаха… щастливи СНИМКА

/
/
/
823 Views

Социалното дистанциране, карантините и блокирането на няколко основни държави в света поради пандемията Covid-19 предизвикаха един от най-големите отклонения в природата в историята.

Епичното намаляване на замърсяването с азотен диоксид доведе до това лебеди и делфини да се връщат в каналите на Венеция в Италия, показва колко голямо влияние оказва отсъствието на човешка дейност върху майката природа, но работата ни все още не е свършена.

Група от 14 слона явно се е скитала в едно село в Юнан, Китай, в търсене на царевица и други храни, само за да се натъкне на 30 кг царевично вино и са изпили всичко. По-късно слоновете бяха намерени пияни, заспали в близката чаена градина, с очарователни усмивки на лицата.

Свидетели написаха: „Докато хората са в социална дистанция, група от 14 слона нахлуват в село в провинция Юнан, търсейки царевица и друга храна. В крайна сметка намериха 30 кг царевично вино и се напиха толкова, че заспаха в близката чайна градина“.

Усмивките по лицата на тези пияни слонове показват само колко още трябва да работим за възстановяването на джунглите, като се има предвид, че е вследствие от обезлесяването, довело до това положение, бедните слонове да трябва да щурмуват селата за храна.

Следователно, доколкото социалното дистанциране помага, трябва да направим повече. Засадете повече дървета, спрете ненужното презастрояване на земята, особено когато има толкова много изоставени проекти, които могат да се използват повторно и да бъдат започнати отново.

Избухването на Covid-19 може да бъде знака, от който се нуждаем, за да осъзнаем какво сме направили на планетата.

error: Съдържанието на сайта е защитено!