img

Адът Бергамо – моргата е пълна, карат труповете в църквата

/
/
/
1109 Views

Типологията пациенти на заболели след зараза с коронавирус в Италия се мени. В сравнение с началото на епидемията сега все по-често 40-годишни влизат в интензивна терапия, каза в тв интервю за “Раи Нюз 24” лекарят Лука Лорини от болницата “Папа Йоан XXIII” в Бергамо. Градът е сред най-засегнатите от епидемията в Италия – само до 11 март броят на заразените в него е 1815 – първо място в област Ломбардия, пише „24 часа”

“Пристигат все по-често млади хора и то във все по-усложнено положение. Те са заболели преди 6-7 дни и мислели, че с младия си организъм могат да устоят, но след това пристигат тук в много критична ситуация и влизат направо в реанимация.

Нашето интензивно отделение е с 88 места и половината от пациентите са интубирани. Проблемът е, че изписваме по 2-3-ма на ден, а пристигат нови 5-6 заразени на тяхно място”, казва докторът.

За 18 дни Бергамо е дал 142 жертви на коронавируса. Властите в града обявиха, че са свършили местата в моргата и труповете вече се настаняват в църквата.

В Торино беше затворена редакцията на в. “Стампа” след установяването на един човек в нея с коронавирус.

На 12 март влезе в сила ново затягане на драконовските мерки за самоизолация, които Италия си наложи, за да се справи с епидемията. В реч пред нацията премиерът Джузепе Конте обяви, че карантината предвижда затваряне до 25 март на всички магазини и търговски предприятия, които не са свързани с продажбата на неща от първа необходимост. Катинар хлопна и на всички барове, ресторанти и сладоледаджийници.

Отворени са хранителните магазини, супермаркети, аптеките, вестникарските будки, бензиностанциите, банките, погребалните служби. Забранени са визитите на приятели и роднини.

Източник: Лупа БГ

error: Съдържанието на сайта е защитено!