img

Радослав Каратанчев: Ще ликвидирам бездънната яма „Паркинги и гаражи“ и с парите от нея ще направя безплатни многоетажни паркинги

/
/
/
280 Views

Един от основните ми приоритети като бъдещ кмет на София е свързан с частната фирма за паркинги и гаражи, която е крайно време да бъде ликвидирана.

Малко хора са наясно, че парите от синя зона, зелена зона, паяк и други услуги в столицата не отиват в общината като бюджет за нейното развитие, а в частната фирма, след което изчезват, незнайно къде.

Години наред името „Паркинги и гаражи“ е свързано с огромни разходи, нулев контрол и на практика се е превърнало в синоним на голяма корупция и далавера. За съжаление, досегашната управа на София не допринесе с никакви сериозни мерки това положение да бъде пресечено веднъж завинаги.

Замислете се и ще видите,че откакто са въведени така наречените зони, това с нищо не помага на живущите в София. Положението с паркирането беше така и преди това, разликата е, че се събират пари, вземат се високи данъци за МПС-та, а че можете да си счупите автомобила, е сигурно….за останалото всеки се сеща какво става.

Затова питаме: къде са парите от платеното паркиране? И тях ли „усвоихте“?

Крайно време е порочната практика на двойно счетоводство да бъде спряна и парите от тази дейност да се върнат в общината, да бъдат част от нейния бюджет и да послужат за множеството полезни за столичани промени, които са необходими да се случат в най-кратки срокове.

Казвам се Радослав Каратанчев, кандидат за кмет на София, родом от София. Спортист с множество отличия – два пъти републикански шампион по академично гребане, съчетал съм и образованието – завършил „Роботика“ в Техническия университет София, бизнесмен с успешни проекти в България и САЩ, същевременно любящ съпруг и баща на четири прекрасни и реализирали се в живота дъщери.

Кандидатирам се за кмет на София, защото считам, че София има нужда от пряка демокрация и местни референдуми. Властта трябва да бъде в ръцете на хората, а не задушена в бюрокрацията. Така ще изчезне отдалечването на институции и граждани, и ще се намали драстично шанса за корупция. Управлявам почтено и чисто бизнеса си и смятам да наложа този стандарт в община София.

error: Съдържанието на сайта е защитено!