img

Радослав Каратанчев: Да сложим край на гаврата с безкрайните ремонти! Всички поръчки – „на светло“ в интернет

/
/
/
280 Views

Едва ли има софиянец, който да не е изпитал на гърба си тормоза от безкрайните ремонти в столицата, които протичат при неясни за всички условия, срокове и отговорности. При това твърде често ставаме свидетели на „ремонт на ремонта на ремонта“ и то в кратки срокове след като даден обект стане готов и влезе в експлоатация.

Няма никакво съмнение, че зад паравана на тези „упражнения“ се крият финансови измами, кражби и некачествена работа, а едни и същи фирми се облагодетелстват твърде много за сметка на гражданите.

Откакто Фандъкова кметува, столицата е един изровен и объркан град и ул. „Граф Игнатиев“ е само емблематичен пример от това некадърно управление. Да припомням ли злощастния експеримент с перките например, заради които не един и двама потърсиха помощ в „Пирогов“ след като се нараниха.

А колко пъти в годината се затварят едни и същи булеварди или участъци от тях, за да им се поправи некачествено свършената работа по настилката?

Тротоарите пък се правят от неуки майстори от кол и въже, без някой да ги контролира. И софиянци газят отгоре с колите и чупят и без това хлопащите плочки. И дишат прах после и викат – общината да изчисти въздуха.

Какво да кажем за наводнените площади, улици и подлези след всеки по-голям дъжд през пролетта?

Ако не е станало ясно, след време ще стане – каквото и да е купено или направено ново за града – автобуси, сменени лампи, тротоари, плочници, настилки като пред църквата Св. Седмочисленици, то е направено, за да могат едни наши фирми да вземат повече пари. Няма да е с такива плочки, а с онакива. Няма да са тия автобуси, а ония. Ама имало обществени поръчки…

За да пресечем този порочен кръг предлагам въвеждането на дигитализация, прозрачна отчетност и всички поръчки да бъдат публично достъпни в Интернет за всички.

Трябва да се поставят ясни срокове, ясно качество и да се понесе пълна отговорност при неспазване на възложените задачи.

Ще принудя всяка община да има онлайн платформа за сигнали с публичен статус за нейното състояние и кой е отговорен. Така ще има прозрачност за всеки индивидуален проблем, а който не си е свършил работата според зададените критерии ще си понесе последствията.

Казвам се Радослав Каратанчев, кандидат за кмет на София, родом от София. Спортист с множество отличия – два пъти републикански шампион по академично гребане, съчетал съм и образованието – завършил „Роботика“ в Техническия университет София, бизнесмен с успешни проекти в България и САЩ, същевременно любящ съпруг и баща на четири прекрасни и реализирали се в живота дъщери.

Кандидатирам се за кмет на София, защото считам, че София има нужда от пряка демокрация и местни референдуми. Властта трябва да бъде в ръцете на хората, а не задушена в бюрокрацията. Така ще изчезне отдалечването на институции и граждани, и ще се намали драстично шанса за корупция. Управлявам почтено и чисто бизнеса си и смятам да наложа този стандарт в община София.

error: Съдържанието на сайта е защитено!