img

Пенсионер похарчи 33 500 евро, за да обжалва глоба за 111 евро

/
/
/
494 Views

Пенсиониран инженер твърди, че е похарчил 30 000 паунда (33 535 евро) от спестяванията си, за да се бори за „справедливост“ във връзка с глоба за превишена скорост в размер на 100 паунда (111 евро).

71-годишният Ричард Кийдуел казва, че вследствие на „сериозно порочната“ правна система, оспорването на глобата е отнело близо три години, а той е използвал част от парите, които смятал да остави в наследство на синовете си, пише Профит.

Той твърди, че погрешно е бил засечен да кара с 35 мили в час (56 км/ч) при ограничение от 30 мили в час (48 км/ч) по време на посещение на Уорчестър през 2016 г.

От Кралската следствена служба твърдят, че в този случай има „множество усложнения“, които са довели до удължаването му.

Според Кийдуел, той „със сигурност не е карал с повече от 30 мили в час“ през ноември 2016 г.

„Бях много изненадан, когато няколко дни по-късно получих уведомление. Наистина не можех да повярвам, че съм карал с превишена скорост. Това развали хубавия ми ден, прекаран на открито.“

Кийдуел наема експерт по видео и електроника, който казва пред съда, че камерата за скорост може да е била подведена от автомобил в съседна лента или пък е била дефектна.

На него обаче му се наложило да ходи четири пъти до съда в Уорчестър преди обжалването му да бъде разгледано. След като изгубил делото, той изгубил и обжалване на по-горна инстация през август.

Кийдуел твърди, че очаквал делото да „свърши доста бързо“, но в крайна сметка похарчил близо 30 000 паунда, в това число около 21 000 паунда (23 500 евро) за адвокати и 7 000 паунда (7 825 евро) съдебни разходи, както и разходи за път.

Той твърди, че се чувства виновен за похарчените семейни пари и че делото се оказало „много стресиращо „.

„Омръзна им от цялата тази система, която мачка обикновените хора,“ казва той пред BBC. „Съжалявам за похарчените пари. Аз просто исках справедливост.“

Според говорител на Кралската следствена служба, някои въпроси, поставени от защитата, са довели до необходимостта за допълнителни съдебни заседания и за изискването на експертни доказателства.

error: Съдържанието на сайта е защитено!