img

Джобна сензация – ето я най-дребничката манекенка у нас, висока е 130 см и всички я обожават (Снимки):

/
/
/
1008 Views

Светът на модата е резервиран за дългокраки красавици с ръст над 180 см – това поне е наложеното от предразсъдъците разбиране за професията модел. Но една българка от Велико Търново разби представите за традиционния модел.

Тя е “джобно гадже” – висока е едва 130 см , но се нарежда сред най-успешните ни модели. А името й е Нина Попова .Нина Попова

Нина Попова е най-ниският български модел. Тя е висока едва 130 см, но успява да покори няколко модни дефилета и дори може да се похвали с участия в някои от най-известните модни форуми на планетата.

„Това е само хоби. Основната ми работа е в сферата на финансите, а чрез моделството си докарвам допълнителни доходи”, споделя Нина, цитират от „България Днес”.

Нина Попова модел

Преди две години тя прави първите си стъпки в модния бизнес, които се оказват успешни. И взима участия в най-големите модни ревюта в Париж и Дубай, винаги когато е свободна.

„Съвсем случайно видях в интернет обява за модно ревю в Дубай и кандидатствах. Не съм и мислила, че мога да участвам в ревю и ще ме изберете, защото събитието е международно и има манекенки от цял свят.

джобен модел

Ревюто в Дубай беше на американската дизайнерка Мириам Чалек, която прави и линия дрехи за ниски хора”, споделя Нина.

Тя признава, че винаги се е интересувала от мода и тази страст я отвежда до най-големите модни форуми в света. Категорична е, че не приема моделството като сериозна работа, но с радост би поела бъдещи ангажименти и ревюта.

Нина е от Велико Търново, на 31 години, завършила е магистратура финанси и има безброй хобита. При това превзема не само котешката пътека, но и киното.

най-ниската манекенка

Красавицата участва в холивудската продукция „Секция Нула” на Люк Бесон, като се снима в масова сцена, но от екипа я наемат и за малка роля, за която им трябвал персонаж именно като нея.

Както и в модния бизнес, в киното пак попада случайно. А в свободното си време обича да се изявява и като мажоретка.

Единственото, което липсва на чаровната Нина е съпруг и семейство. Но се надява да сбъдне тази своя мечта.

Иначе отдавна е приела, че ще си остане нисък човек. И споделя, че заболяването, от което страда, е доста сложно—болест на костите, която се отразява на ръста.

най-ниският модел

„Като малка се притеснявах, но отдавна съм го приела, а когато хората видят, че съм приела състоянието си, се отпускат и не се притесняват от мен.

Различна съм, но по хубавия начин. Благодарна съм за всичко в живота ми”, констатира скромно великотърновката.

Източник: За жената

error: Съдържанието на сайта е защитено!