img

Влади Въргала с разтърсващ разказ за Мануела Горсова: Какво се случва с младата жена 12 години след адската катастрофа с Максим Стависки

/
/
/
639 Views

Точно преди 12 години, на 5 август 2007 г. световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки премаза с джипа си 18-годишната Мануела Горсова и 23-годишния Петър Петров.

Сблъсъкът на един от завоите край река Ропотамо, близо до Приморско, бе фатален за момчето, а спътницата му в автомобила-ковчег, още е в будна кома.

Преди броени дни, Мануела Горсова е претърпяла нова операция във Военна болница, разкри пред ПИК TV Влади Въргала.

„Да е жив и здрав, доц. Дончо Дончов пое отговорността да затвори дупката на гърлото, тъй като тя вече се храни през устата – храни е силна дума, по-скоро поема храната през устата. По време на самата операция обаче Мануела направи алергичен шок, след което влезе в реанимация. На нас с доц. Дончев ни се наложи да бъдем цяла нощ в реанимация, но не само заради Мануела, а заради майка й Диана. Тя има стрес от реанимации още от едното време. И Диана има огромна нужда от помощ, тя не се е отделя от леглото на дъщеря си.

След реанимацията се овладя алергичната реакция и си я прибрахме у дома. Мануела продължава да бъде във вегетативно състояние, картината е зловеща, но тя е много красива, дори и в този си вид!“, разказа Влади пред камерата на ПИК TV.

Едва ли има българин, който да не е бил разтърсен от трагедията с Мануела, но Въргала е един от малцината, приели съдбата на момичето като своя житейска кауза. Години наред Влади е един от най-близките хора до семейство Горсови и продължава да им бъде опора в битката…

„Защо стана случаят с Мануела Горсова? Тя дойде като курбан да ни покаже колко сме полудели – това е моят извод. Стависки и Албена Денкова – хора, на които Господ е дал талант, със сбъднати мечти и постижения… След успехите им ги приемаха политици, бизнесмени, императори дори…. И точно в онзи момент на завоя, Дяволът стъпва на газта, точно когато си успял… Убива на място един човек и осакатява друг за цял живот, като обрича и неговите близки“, разсъждава Влади.

„До този момент хората се вълнуваха ще влезе ли Стависки в затвора или не. В следващия момент започнаха да се вълнуват играл ли е баща й комар или не. Чакайте бе, парите са средство, но има едно нещо важно – живота на детето. Ако днес кажа, че пред Мавзолея ще пребиваме с камъни Ставииски и бащата на Мануела, а на друг площад ще спасяваме живота й, ще „спукат“ телефона да звънят камъните скъпи ли са и там ли ще се раздават, а на другия площад при детето ще има 5 човека. Искам да кажа нещо много важно – бащата на Мануела, Красимир, не се отделя от нея, той е плътно до дъщеря си“, разгневи се още Влади Въргала.

След като през годините той забавлява българите с „Коктейлите на Влади“, „Пирон“ и „Сладко отмъщение“, от няколко месеци възпитаникът на Стефан Данаилов в НАТФИЗ пълни залите с изповедта за живота си – „Мемоарите на един Въргал“.

Източник: ПИК

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!