img

Цял свят полудя по кафето с масло – ето какво чудо се случва с тялото, когато го пиете:

/
/
/
1141 Views

Как започвате деня си? Сигурно с чаша ароматно кафе – любимата напитка на 90% от населението. Дали ще е с мляко, захар, мед, чисто – няма значение, важното е живителната му сила да се разлее по вените ни рано сутрин.

Днес ви предлагаме да опитате една много нетрадиционна добавка към сутрешното кафе , по която полудя буквално цял свят. Става дума за най-обикновено масло. Ето повече за кафето с масло :Днес ще ви разкажем повече за причините, поради които просто трябва да опитате тази напитка. Преди това обаче трябва да уточним, че тази гореща и ободряваща напитка се нарича „ бронирано кафе ”, а по него полудяха всички.

бронирано кафе

Дори най-старите тибетци знаят благотворното въздействие на кафето и маслото. В планинските райони, където преобладават строги и понякога трудни условия на живот, жителите се загряват с топли напитки с добавка на масло и мляко, богати на мазнини.

„Бронираното кафе”, което обаче съдържа и кокосово масло, придоби популярност и се превърна в истинска модна тенденция. Но това не е просто модна тенденция от хилядолетия, а изключително вкусна напитка, с която някои заменят закуската.

бронирано кафе

Историята на кафето с масло

За тези, които са запознати с литературата, идеята за кафе с масло не е нищо ново. Този метод на приготвяне е описан в автобиографичния роман „Седем години в Тибет“.

По време на многогодишното си пътуване немският писател отбеляза, че местните жители добавят масло в чая, който пият.

Дейв Аспрей направи подобен коментар, когато посети Тибет през 2004 година. Впечатлен от тази идея, той реши да замени чая с кафе и да използва напитката, за да създаде моден бизнес.

Инвестицията се изплати, защото манията за това кафе все още продължава.

кафе с масло

Авторът на рецептата е убеден, че кафето с масло стимулира и работата на ума, а също така влияе положително върху концентрацията. Допълнително предимство при пиенето на това кафе е фактът, че редовно включвайки го в диетата си, можете дори да свалите няколко килограма.

Кафето с масло помага за възстановяване на силата и енергията

Кафето с масло дава усещане за ситост и зарежда с енергия. Първата глътка от тази вкусна инфузия е изключително събуждаща. Повечето хора, които са свикнали да пият тази напитка сутрин, казват, че кафето и маслото заместват закуската поради тяхното калорично съдържание и богат вкус, а също така представлява чудесно въведение в диетата.

Внимание:  не се препоръчва да създавате никакви диети самостоятелно без предварителни анализи и специализиран надзор. Всеки организъм реагира различно на резки промени в ежедневното меню.

Кафе с масло – здравословна и полезна напитка

Маслото е богато на витамин А, който придава на кожата красив и равномерен тен и вид. В допълнение, то неутрализира ефекта на свободните радикали, участва в синтеза на протеини и липиди.

масло с кафе

Това масло от животински произход също съдържа витамин Е, а и има благоприятен ефект върху кръвообращението. То предотвратява слепването на кръвните клетки и предотвратява образуването на „лош холестерол“. Нарича се още „витамин на плодородието и младостта“.

Маслото съдържа и линолова киселина, която помага на организма да се бори с рака.

Истинското масло трябва да съдържа най-малко 80% млечна мазнина (колкото повече, толкова по-добре).

Естественото масло не трябва да съдържа различни добавки и трансмазнини. Избягвайте маргарин, мастни смеси и храни, подобни на масло.

Източник: За жената

error: Съдържанието на сайта е защитено!