img

Помните ли малкият Хоуп, който беше зарязан от родителите си? Вижте как изглежда днес (снимки)

/
/
/
25467 Views
Преди година и половина една снимка разплака хората по целия свят.

На нея се вижда как Аня Ловен, която от години помага на децата в Нигерия, дава вода на едно омършавяло от глад момченце. Малчуганът е изхвърлен от семейството си буквално на улицата, защото смятат, че е магьосник, а той е само на 2 годинки. Цели 8 месеца се е скитал по улиците и се е хранил рядко, най-вече с отпадъци. Тялото му е пълно с червеи.

Датската активистка го намира и поема грижите за него.

Аня Ловен и ХоупСлед като му дава вода, тя го завива в одеяло и го отвежда в близката болница. Кръщава го Хоуп, което в превод от английски означава надежда. След множество кръвопреливания за борба с тежки форми на анемия и антипаразитни лечения момчето от Нигерия оцелява, а неговата снимка обикаля социалните мрежи. От първата среща с нигерийското си момче Аня все публикува в социалните мрежи снимки и видеоклипове. Това й помага да получи необходимите средства, за да плати за лечението му. Забележете – в първите 48 часа размера на даренията са в размер на почти един милион долара.

Да спасиш животВ благодарност за тази реакция и подкрепа тя пише в интернет: „С тези пари ние не само ще осигурим най-доброто лечение за Хоуп, но също така може да спасим много повече деца“.

В рамките на два месеца след започване на лечението Хоуп показа на света една невероятна трансформация. „Вече се храни сам, реагира добре на лекарствата, които приема. Днес имаше сили да седне и да ни се усмихне. Той е силно малко момче. Да го видиш как да седи и си играе с моя син без съмнение е най-великото преживяване в моя живот. Просто не знам как да го опиша…“, пише в блога си Аня. Днес детето се радва на добро здраве, постоянно се усмихва и се води нормален живот. Със сигурност обаче много други като него не са имали същия късмет.

Наистина в Африка хиляди деца са в опасност, защото са обвинени в магьосничество.

Как изглежда Хоуп днесАня със съпруга си Дейвид Емануел започна изграждането на дом за сираци за всички спасени деца. Двойката се грижи за 35 момчета и момичета, които са били в критични условия. Колкото повече хора като тях има, толкова повече ще са детските усмивки като тази на Хоуп.

Как изглежда Хоуп днес снимки

Източник: debati.bg

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!