img

Ботокс маска от нишесте за изглаждане на бръчките

/
/
/
881 Views

Ботокс маска от нишесте за гладка кожа

Днес тази дума се асоциира изключително с индустрията за красота: инжектирате няколко кубика – махате две десетилетия от лицето. Но малко хора знаят, че за първи път това вещество е използвано през 1960 г., за да се помогне на пациенти с частична лицева парализа. Ботулиновият токсин отпуска мускулите и спомага за възстановяването на симетрията на лицето. Оттогава веществото е намерило много други приложения, но два фактора остават непроменени – високата цена и рисковете.

Ботоксът помага за изглаждане на бръчките по челото, коригиране на долната трета на лицето и отпускане на мускулите. Няма опасност за здравето, но ако веществото се въведе с милиметър по-високо или по-ниско, ъгълът на устата може да се отпусне, лицето ще загуби симетрия. Що се отнася до разходите, ако процедурата беше еднократна, тогава може би повече жени биха прибегнали до нея. Но тъй като трябва периодично да се повтаря, не всеки ще се справи с подобни разходи. Затова предлагаме да изгладите бръчките у дома.

Ботокс маска с белтък и нишесте
Белтъкът съдържа цинк, калций и селен, витамини А и В, Е и D, фолиева киселина и желязо, фосфор и йод. Полезен е за всеки тип кожа, но най-вече за мазната. Той се бори не само срещу възрастовите промени, но и елиминира акнето, намалява порите, изсветлява, стяга.

А нишестето е най-добрата алтернатива на ботокса. При редовна употреба се бори дори с дълбоките бръчки. Нишестето се препоръчва да се добавя към домашните маски, дори ако все още сте млади и красиви. Така ще удължите младостта на кожата си.

Само 2 съставки
За да приготвите тази маска у дома, ще ви трябват само две съставки – 2 ч.л. нишесте и 1 белтък. Разбийте предварително белтъка до гъста пяна. Добавете нишестето и разбийте отново.

Когато масата стане хомогенна, нанесете я върху чиста кожа, шия, деколте, както и ръце – тоест всички онези места, където кожата най-бързо губи влага и старее.

Когато маската изсъхне, нанесете втори слой, а след това и трети. Когато всички слоеве изсъхнат, изплакнете маската. По време на процедурата е важно да сте спокойни и да не говорите.

Каква е продължителността на курса? Правете маската всяка вечер в продължение на 21 дни, а след това през ден в продължение на 14 дни. След изплакване нанесете овлажнител на дебел слой. Резултатите са забележими след 10 дни, но за гарантирани резултати продължете да правите маската.

Измиване с нишесте
Малко хора изобщо са чували за това, но нишестето често се използва за измиване на чувствителна и застаряваща кожа. Изсипете 1 ч.л. нишесте в 1 литър чиста преварена вода. Измийте лицето си с разтвора при стайна температура и след това изплакнете с обикновена чиста вода. Нанесете крем подходящ за вашия тип кожа.

Нишестето не само подхранва кожата, но и възстановява нейната еластичност. Това средство винаги е достъпно и безопасно.

Източник: Букварче

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!