img

Ако качвате снимки от фитнес залата, имате проблем!

/
/
/
1455 Views

Нека бъдем честни, поне пред себе си: всеки от нас има поне един приятел, който винаги качва снимки от фитнес залата във Facebook или Instagram. Или вие също сте един от тях?

„Току-що пробягах 5 км. Да!” – вашият приятел публикува това съобщение, очевидно надявайки се, че ще бъде поощрен или мотивиран от тази информация рано сутрин. Но това наистина ви дразни.

Учените казват, че е по-добре да не се дразните от това, а да бъдете съпричастни и да съчувствате.

Учени от университета Брунел в Лондон провели проучване за това кое кара хората да публикуват снимки от фитнеса в социалните мрежи. И изводите, до които стигнали, са много разочароващи.

Повишената нужда от внимание и уважение е първият признак на проблеми със самочувствието.

Оказа се, че хората, които постоянно документират живота си в социалните мрежи, включително рутинната част от него, са нарциси.

Целта им е да покажат на другите, че инвестират много време във външния си вид. Очевидно е също, че подобни публикации събират повече харесвания от обикновено.

„Нарцисите по-често публикуват своите постижения, отколкото хората със стабилна психика. Те имат повишена нужда от внимание, включително от своята общност в социалните мрежи“, заключават изследователите.

Всъщност такива хора са тихо презрени!

Още едно заключение на това изследване разкрива ръководителят му Тара Маршал:

„Резултатите ни показват, че подобен род публикации в социалните мрежи наистина събират повече харесвания и коментари от останалите. Но това хвалене от страна на нарцисите не им се отплаща по никакъв начин: може да им се струва, че приятелите ги подкрепят, но това не е така. Дават им харесвания от учтивост, но в душата си тези „приятели“ ги презират и ги смятат за егоистични хора.“

Така че, ако просто спрете да се снимате във фитнес залата, приятелите ви ще ви благодарят за това. Ние сме сериозни!

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!