img

Ето в какъв палат се шири Ани Цолова – от къде толкова пари?

/
/
/
6035 Views

Къщата в Драгалевци, заради която журналистката от Нова телевизия – Ани Цолова, ще дава отчет пред прокуратурата, е била притежание на възрастно семейство, преди да премине тихомълком в нейно владение, шушукат дългогодишни жители на елитния столичен квартал.

В последните седмици имотът на водещата на „Здравей, България“ придоби национална известност, след като Николай Бареков подаде сигнал до прокуратурата и данъчните с искане Цолова да бъде обстойно проверена за произхода на финансите й за парцела и трикатовата сграда.

Ани Цолова къща в ДрагалевциOĸaзa ce, чe Aни Цoлoвa и мъжът и Bacил, ĸoитo ĸyпиxa и peмoнтиpaxa нoвaтa cи ĸъщa oщe в нaчaлoтo нa пpoлeттa, ca я взeли oт ceмeйcтвo възpacтни xopa, нe paзпoлaгaщи c дocтaтъчнo cpeдcтвa зa дa пoддъpжaт вилaтa cи /тoвa e пpeдcтaвлявaлa ĸъщaтa пpeди/. Aни Цoлoвa ĸъм мoмeнтa ce шиpи в мяcтo cъc зacтpoeнa плoщ oĸoлo 180 ĸвaдpaтни мeтpa и c двopнo мяcтo нaд пoлoвин дeĸap. Днec двopът e идeaлнo пoднoвeн, пълeн c цвeтя и зacтлaн c paйгpac. A гoлямaтa ĸъщa e oбгpaдeнa c виcoĸa oгpaдa.

Къщата на Ани ЦоловаКато журналист с дългогодишен опит зад гърба си, в сутрешния ефир на Нова телевизия Ани Цолова по никакъв начин не се издава, че скандалите около казуса й влияят. Из нюзрюма на медията, водещата също не давала вид, че се впряга от атаките от страна на евродепутата и неин бивш колега – Николай Бареков, който в последната седмица особено се активизира и почти не минава ден, в който да не порицае Цолова в социалната мрежа. С никой от колегите си журналистката не изпадала в коментари за скандала, а и те не повдигали въпроси около деликатната ситуация.

След края на работния й ден обаче, щом напусне сградата на Нова, Цолова сваля маската и лъсва истинското й лице. След серията от нападки на Бареков, когато не е пред камера, водещата изглежда силно притеснена, забелязаха фотографите на „Ретро“.

Умърлушена и видимо в мрачно настроение след поредния работен ден, Цолова се дотътри с мини колата си, модел на „Нисан“, пред скандалния имот в Драгалевци, струващ над 400 000 лв. Няколко метра от импровизирания паркинг на отсрещната страна на уличката до портата на почти двуметровата ограда, която плътно прикрива какво се крие зад нея, журналистката премина забола поглед в земята. „Такава се връща всеки ден, не е много общителна в последно време“, забелязали са липсата на всякакъв живец у Цолова и нейните съседи в квартала на богатите.

Палата на Ани ЦоловаНастоящите си неволи 42-годишната плевенчанка всъщност си докара сама, след като през пролетта допусна екип на „Тази сутрин“ да прекрачи прага на дома й. Ани обаче си направи мечешка услуга. Възмутен от откровение за неподкупност на бившата му партньорка в „Тази сутрин“ по Би Ти Ви, чиято кариера в ефир стартира с него, Николай Бареков изригна и поведе война срещу нея. Още тогава, Бареков обвини Цолова в слугинаж на един от родните олигарси, от когото, по думите му, всеки месец прибирала десетки хиляди лева, за да играе по свирката му и да кани правилните гости в сутрешния блок на Нова.

Журналистката искаше да представи имота като малка къщичка и дори се оплака, че нямала екстри като басейн и джакузи, което потресе зрителите. Малката спретната къщурка обаче всъщност е със застроена площ от около 180 кв.м. , близо половин декар двор с големи дървета, овошки и поляна за игра, и се оценява на най-малко 400 хил. лева. Когато Цолова и мъжът й Васил закупили къщата старо строителство, тя било доста занемарена. Бившите й собственици нямали финансови възможности да я поддържат. Журналистката направила основен ремонт – и вътрешен, и на фасадата, обзавела я с красиви и функционални мебели, вдигнала и високата ограда срещу нахалници.

С какви средства се е устроила като комшийка на Иван Костов, екранната половинка на Виктор Николаев тепърва ще доказва пред компетентните органи и дали те наистина са от продажбата на имоти из Плевенско, наследени от дядо й, каквато версия се появи. След дни в мълчание, самата водеща опроверга това. „В момента срещу мен се прави опит за публично омаскаряване с лъжи, измислици и доноси. Да пишеш и твърдиш, че някой пере пари или пък е продавал ниви в села и паланки, където никога не е ходил, без дори да го потърсиш, е една уродливост, която отдавна сме приели за норма. Ако някой намери и стотинка несъответствие между доходите и разходите ми, ще му я подаря. А иначе ще си плащам вноските по кредита“, коментира Цолова.

Бареков заподозря журналистката във връзки с НАП

Николай Бареков допусна вариант, при който Ани Цолове ще мине между капките при проверките от НАП, до която той подаде сигнал с искане да се установи с какви пари журналистката е закупила и реновирала имота си.

„Сигурно си е харесала имота в Драгалевци, докато е предавала на живо всяка сутрин от оградата на моя дом по поръчка на един „приятел“. Не плачи, Ани! Не бъди толкова уплашена и гузна, колкото звучиш във „Фейсбук“. Дадох ти път в Би Ти Ви, много бързо успя да забравиш и кой подаде ръка на твоето семейство и назначи съпруга ти и много добър оператор на работа в ТВ7. После обаче ти реши на мой гръб да трупаш точки като морален ментор. Сега пък си ми съсед и имаш по-голям и по-хубав дом от моя. Радвай му се. Не ти завиждам. Дано твоите истински „шефове“ (не Силва Зурлева) ти помогнат и се обадят в НАП в стил „Мишо Бирата и Ало Ваньо“ да те проверят на две на три, не както мен – цели две години и още пет назад. Много невинни хора в моето семейство пострадаха заради теб, Ани. Но аз не ти се сърдя“, изригна за пореден път срещу Цолова нейният душманин Бареков.

Източник: PIK.BG

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!