img

Страшна далавера на роден плаж: Пиеш 7 бири и сянката е без пари

/
/
/
1839 Views

Безплатна сянка и шезлонги за цялото семейство срещу консумация предлагат заведения по Южното ни Черноморие. В Несебър например, плажен бар дава екстрите срещу пиене на стойност 35 лв.

Тази цена важи за всички места след първа линия. Ако изберат екстри непосредствено до морето, лимитът става 40 лв. За тази цена обаче плажните заведения, дръзнали да приложат гръцкия модел, не дават храна. На отпускарите се носят алкохолни и безалкохолни напитки, както и сладолед.

Една бира върви по 5 лева, така че за да си избият екстрите, плажуващите трябва да вдигнат поне 7 наздравици.

Коктейлите са на цена от 8 лева, газираните напитки 3 лева, а фрапето е колкото бирата.

Подобни оферти са магнит за семейства с деца и по-големи компании, коментират от туристическия бранш. Според негови представители те ще стават все повече.

В Несебър чадърът и шезлонгът са по 8 лева, а на плажа обикновено се препоръчват разхладителни, децата искат сладолед, което гълта петдесетачка на семействата. Преди дни от министерството на туризма отчетоха, че средната цена за чадър на стопанисваните 143 плажа у нас е около 6,50 лева, а за шезлонг – около 5,60 лева.

От ведомството отчетоха, че има плажове с цени на съоръженията съответно два и три лева, а има и такива с безплатни чадъри и шезлонги срещу консумация.

Източник: Блиц

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!