img

От скелет до фитнес-модел: тя бе в плен на анорексията 17 години и тежеше 32 килограма – ето как изглежда днес (Снимки):

/
/
/
1505 Views

Анорексията е една от болестите на съвременния свят, която държи в мъртвешка хватка много млади момичета. Недоволни от начина, по който изглеждат, те стигат до крайност в стремежа си да отслабнат, което нерядко има фатален край.

Жителка на Лондон, страдаща от анорексия, преодоля болестта, след като започна да ходи на фитнес.

Ето нейната любопитна и вдъхновяваща история :Холи Грифитс е на осем години, когато отказва да се храни. С годините британката стига до състояние, при което отказът й да яде може да доведе до смърт.

Да започне на чисто ѝ помагат антидепресантите и социалните мрежи, където момичето публикува снимки на своите постижения и променено тяло .

анорексичка

Тя страда от дисморфия на тялото и не разбира колко зле изглежда: тежи само 32 кг, но ѝ се струва, че бедрата ѝ все още са дебели.

Холи Грифитс

Прозрението достига до нея, когато на момичето е отказано лечение за сметка на Националната здравна агенция. Холи няма друг избор, освен да вземе възстановяването в свои ръце.

„Изядох половин нискокалорична пица, струваше ми се, че наистина я харесвам, затова си обещах да ям тази пица поне веднъж на две седмици.“

фитнес модел

Когато Холи става достатъчно силна, тя започва да практикува йога и отива във фитнеса, за да натрупа мускулна маса. Сега тя тежи 50 килограма и се храни правилно – диетата й е 2000 калории на ден за първи път от почти две десетилетия.

25-годишната Холи има две деца и много планове за бъдещето.

жена с хубаво тяло

„Разбрах, че не можеш да живееш вечно с хранително разстройство и гладуването рано или късно ще доведе до инфаркт или инсулт. Разбрах, че никой няма да ми помогне и ако искам да преборя хранителното разстройство, трябва да съм достатъчно силна, за да се справя сама.

Сега, когато гледам тялото си, виждам, че съм по-здрава, кожата ми е по-здрава, отколкото преди, когато беше жълтеникаво-сива, нямам кости, стърчащи в странни ъгли, и вече нямам петна по тялото си … Гордея се с тялото си и съм горда, че почти достигнах предела, а сега съм силна. ”

хубаво тяло

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!