img

Защо трябва да пием водата от варените картофи?

/
/
/
1068 Views

Картофите са донесени в Русия по заповед на Петър Велики в края на 17 век. Почти веднага необичайният зеленчук за руския народ бързо се превърнал в един от любимите. Те не само започнали да приготвят много ястия от картофи, но създали и различни напитки: сок, желе, дори квас.

Водата, в която са се варили картофите, не се изхвърля, а се използва за лечение на различни заболявания: например настинки.

Употребата на „вода изпод картофите“ се потвърждава от съвременната наука.

Учени от Института по хранене на Германия наричат ​​картофения бульон отвара от Хипократ и го смятат за универсално лекарство.

Така че „отварата от под картофа“ перфектно премахва токсините от тялото и почиства червата от слуз, помага за облекчаване на симптомите на артрит. Редовната употреба на картофения бульон помага за нормализиране на кръвното налягане, а когато имате настинка, трябва да дишате над бульона с кърпа над него.

Вярно е, за да се запазят всички полезни вещества в картофения бульон, той трябва да бъде правилно приготвен. Обелването на картофи преди готвене не е необходимо, тъй като обелката съдържа до 50% от общото количество витамини. Картофите трябва да бъдат добре измити и потопени във вряща вода. Тези тайни ще ви помогнат да приготвите истинска лечебна напитка.

Противопоказания:

Картофената отвара не трябва да се пие за хора, страдащи от диабет, ниско кръвно налягане и алергии. /zdrave.to

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!