img

Слави купува „Евроком“ в съдружие с Цветан Василев, Цветанов става бос на „Фокус“

/
/
/
7349 Views

Пред сключване са две прелюбопитни сделки, за които се говори от месеци.

Отиващият си от Би Ти Ви Слави Трифонов е напът да купи кабеларката „Евроком“. Според няколко независими един от друг източници телевизията ще бъде прекръстена на „Седем осми“, по името на продуцентската компания на учиндолеца.

Кулоарни сведения твърдят, че при покупката Трифонов няма да е сам – солидно медийно участие щял да вземе и беглецът от Белград Цветан Василев, подсъдим за източването на КТБ.

Тандемът Трифонов-Василев ще отвори широк медиен фронт срещу правителството и прокуратурата, пророкуват експерти. Най-вероятно те ще застанат плътно зад кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. Ще водят експанзивна битка и против кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор на републиката.

Според източници, близки до шоуто, Слави и компания може да стартират новия проект още от септември, като в програмата на кабелната телевизия ще има шоу, подобно на сегашното, което пада от ефира на Би Ти Ви.

Слави не обича да вади пари от джоба си, финансист на сделката ще е Цветан Василев, разясниха пред ПИК известни продуценти, с които вече е говорено да местят предаванията си в „Евроком“.

Припомняме, че след 19 години на екран най-после дойде краят на Шоуто на Слави! Договорът на предаването, което пропагандираше пошлата чалга и низките страсти от ефира на Би Ти Ви, няма да бъде подновен. Залязващото шоу напоследък беше на последни издихания и логично бе свалено заради стремглаво сриващия му се рейтинг.

Междувременно стана ясно, че братята Джуди и Магърдич Халваджиян преговарят с Би Ти Ви за възможността да правят предаване на мястото на Шоуто на Слави.

Друга интрига на медийния фронт е придобиването на агенция и радио „Фокус“ от доскорошния втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов. ПИК първа писа за задаващата се сделка. Преговорите текат между Цветанов и дъщерята на покойния създател на „Фокус“ – Красимир Узунов. Както е известно, приживе Узунов бе в най-близкия приятелски кръг на Цветанов.

Твърди се, че Цветанов също не купува сам, а в съдружие с известен олигарх.

Пред продажба е и най-гледаната телевизия в България – Би Ти Ви. За акциите там вече преговаряли близки до собствениците на „Виваком“.

retro

error: Съдържанието на сайта е защитено!