img

Плодове и зеленчуци, които в никакъв случай не бива да смесвате

/
/
/
9287 Views

Ежедневната консумация на плодове и зеленчуци е много важна за цялостното ни здраве. Има обаче някои неща, с които не бива да експериментираме, например, смесването на два плода или зеленчука. Не само, че смесването няма да бъде полезно, но може да бъде и фатално.

По-долу е даден списък на продуктите, които никога не трябва да смесвате:

Моркови и портокали.

Сокът от моркови и портокали е доста популярна комбинация, но трябва да се отбележи, че това може да доведе до киселини, както и до излишък на газове. В някои случаи може дори да причини увреждане на бъбреците.

Мляко и ананас.

Ананасът е богат на бромелаин, така че никога не трябва да се смесва с мляко. Тази комбинация може да причини главоболие, коремна болка, гадене, инфекции, диария и други проблеми, което я прави много опасна за деца.

Лимон и папая.

Консумацията на тази комбинация може да доведе до анемия, както и до проблеми с нивата на хемоглобина.

Банани и гуава.

Смесването и консумацията на гуава и банани може да причини ацидоза и образуването на газове, което ще доведе до гадене и главоболие.

Мляко и портокал.

Ако добавяте портокалов сок към овесените си ядки, спрете да го правите веднага! Тази комбинация прави стомаха ви неспособен да преработва нишестето от зърнените храни, а комбинацията му с млякото го прави трудноусвоима храна, което ще доведе до здравословни проблеми.

Плодове и зеленчуци.

Никога не яжте плодове и зеленчуци заедно. Плодовете са богати на захари и са трудни за храносмилане, което води до тяхното оставане в стомаха за по-дълъг период от време. Те започват да ферментират, което отделя токсини и причинява главоболие, диария, инфекции и стомашни болки. Можете да смесвате плодове само с други плодове.

По-долу ще намерите още няколко съвета:

Сладки – не се колебайте да комбинирате сладки плодове, които не съдържат киселини, като банани, ябълки, сливи, пъпеши и диня.

Кисели – тези плодове са богати на лимонена киселина и могат спокойно да се комбинират заедно. Например лимон, портокал, боровинка, грозде, киви и грейпфрут.

Полукисели – плодовете, които са с ниско съдържание на киселини. Можете спокойно да ги смесвате. Например малини, манго, ябълки и ягоди.

Неутрални – плодовете, които съдържат повече витамини, масла, сол и протеини са авокадо, бадеми, фъстъци, орехи и кокос.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!