img

Eто ги покоите на Радев и Деси (Уникални снимки)

/
/
/
1388 Views

Вече повече от 2 години президентът Румен Радев и половинката му Десислава обитават луксозната държавна вила „Калина“, разположена в резиденция „Бояна“. Преди тях нейни стопани са били Желю Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов. Изключение прави само Росен Плевнелиев, който не пожела да напусне личното си жилище и ходеше там само за поводи.

Настоящият държавен глава и съпругата му имат удоволствието да се ширят на повече от 400 квадрата площ, а дворът на временния им дом е с размерите на две футболни игрища.

Вилата им е под постоянна охрана, а периметърът е ограничен за обикновени граждани. Преминава се само след строг пропускателен режим. „Ретро“ обаче успя да надникне в покоите на президентската двойка. До тях са имали достъп изключително малко хора, сред които децата на Радев от първия му брак с банкерката Гинка Кесякова, синът на Десислава от връзката ѝ с депутата от БСП Георги Свиленски, техни семейни приятели, както и някои чуждестранни официални гости, за които двамата понякога дават приеми там. Макар да имат правото да обитават вила „Калина“ само до изтичането на мандата на президента, Радев и Ген. Деси са се опитали да си създадат семеен уют. Те са отрупали шкафовете със свои сувенири и ценности, а витрините в личния кабинет на държавния глава там са заети предимно от макети на самолети и сантиментални спомени от времената, в които е бил летец.

Мебелите в цялата резиденция на Радеви са изработени от скъпо дърво и черна кожа. По стените им висят някои от най-впечатляващите картини на изтъкнати наши художници. Завесите са тежки и се спускат до земята, а за моментите на уединение на тяхно разположение са камина и впечатляващ с размерите си роял. На екстрите се радват и домашните любимци на Румен и Деси – прочутият котарак Чарли, както и куче от породата Лабрадор. Първата дама твърди, че не разчита на помощта на прислуга, но чиновници от „Дондуков“ 2 се чудят как тогава успява да чисти и поддържа ред в над 400 квадрата. Готвач президентското семейство също нямали, макар такъв да им се полагал. Десислава сама настояла да прави сутрешното кафе на съпруга си еднолично, а когато не вечеряли в някои от близките баровски ресторанти в „Бояна“, се вихрела и в кухнята. За да сервира на мъжа си винаги свежа салата, дори си позволила да засади няколко корена домати в двора.

Преди да се нанесат във вила „Калина“, Радев и Десислава обитаваха квартира в столичния квартал „Гео Милев“, чийто наем е плащал с държавни пари, докато е оглавявал ВВС. Иначе президентът е собственик и на друго жилище от 143 квадрата в същия квартал, намиращо се в луксозна кооперация. Там сега живее бившата му съпруга заедно с двете им деца Георги и Дарина.
Източник: Ретро

error: Съдържанието на сайта е защитено!