img

Обрат с 16-те милиона лева на Ванга, които кътала в банка

/
/
/
1280 Views

В края на миналата седмица се появи шокиращата информация, че петричката пророчица баба Ванга в имала 16 милиона лева, които били в банка. Това заяви в новоизлезлия документален роман за пророчицата „Човекът зад феномена” нейният бивш охранител Петър Костадинов.

Той е бил нейна охрата 12 години. почива в началото на 2015 година. В спомените си той разказва, че започнал работа при Ванга след излизането си в пенсия, като остава на служба 12 години, до самата смърт на пророчицата.

Като част от охраната задълженията му били да въвежда ред в да внася парите от посетителите в банка.

Охранител на Ванга разкри колко милиона лева е имала пророчицата

„Всеки ден имаше хора, които се редяха да ги приеме Ванга. Много хора!

Ние, охраната, въвеждахме ред. Нашите задължения бяха да следим всичко да върви нормално, никой да не смущава посетителите и леля Ванга.

Парите ние ги отчитахме. На ден събирахме хиляди левове. Отивахме после и ги слагахме в банката. Винаги след това носехме вносната бележка на пророчицата. Тя знаеше във всеки момент какви суми има в сметките й.

По мое време не са изчезвали пари. Само веднъж съпругът на една нейна кръвна роднина отмъкна дневния оборот. Обра касата и тръгна към влака да си пътува за Сандански.

16 милиона лева имаше Ванга в банката.

Изненадвам се, че успя да ги събере, след като непрекъснато даваше пари на родствениците си.

За черквата отидоха 11 млн. лв. Накрая леля Ванга се ядоса, защото художникът беше изрисувал своя фаворитка вдясно от вратата.

„Не може това да е тука! Боядисай го в тъмносиньо”, нареди му тя”, разказва в спомените си охранителят Петър Костадинов.

Но думите му бяха опровергани.

„Това са глупости, които още приживе бръщолевеше бай Пешо“, коментира лаконично Серафим Иванов, управител на храмовия комплекс „Рупите“.

По думите му, цитирани от в. Телеграф, всички пари до стотинка, които хората давали след срещите си с Ванга, отивали за църквата.

Всеки ден се правел отчет, който се документирал и е свидетелство и сега.

„Не знам кога и как е излязла тази книга, но да е имала милиони в банката са пълни измишльотини“, допълни Серафим Иванов.

Източник: БЛИЦ

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!