img

Рекорд: дупничанка 20 години в майчинство

/
/
/
1174 Views

Източник: Monitor.bg

Истински рекорд постави жена от Дупница. Оказа се, че близо 10 години от живота си е била бременна. Зоя е от ромски произход и от няколко дни отново се радва на майчинството. Току – що е родила поредното си дете – момченце. За скромните си 38 години, тя е в майчинство повече от 20 години.

„Зоя е натрупала бая стаж покрай тези деца. Чухме, че част от тях е изоставила и има два брака. Мисля, че 8 от отрочетата й са от първия брак, те са оставени за осиновяване, защото мъжът й я шамаросвал постоянно“, разказват акушерки от общинската болница, които познават Зоя.

За новото си бебе жената е категорична, че няма да го изостави.  От вторият си брак тя има  5 деца. Тях отглежда с голяма любов и желание. Изоставянето на първите 8 деца е обяснено с поведението на първия си мъж. „То без подкрепа и любов как да гледа деца. Да не говорим, че след всеки един скандал и сдобряване Зоя отново е зачевала и така през годините“, твърдят дупничани запознати с живота на ромката.

След последното раждане Зоя е решила да няма повече деца. Пред гинеколозите заявила, че  веднага, след като се възстанови ще си сложи спирала.

„Имаме бая такива, които имат по 7-8 деца, но тази държи рекорда. Като пресметне човек и на кои години е. Първото й раждане е било на 20 години и след всяко раждане тя отново е зачевала. Казва даже, че вече имала внуче от едно от изоставените си момичета“, разказват още медиците.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!