img

Ето кога ще са ваканциите на учениците през тази година

/
/
/
571 Views

Образователното министерство излезе с предложение на сайта си за ваканциите на учениците през настоящата учебна година. Окончателните дати ще бъдат дадени едва след като премине общественото обсъждане по темата.

Три дни са отпуснати за есенната ваканция  – от 1 до 3 ноември.

Два от тях са почивни. Предложението за Коледна ваканция е да бъде от 21 декември до 5 януари. На 5 февруари 2020 г. пък ще се пада междусрочната ваканция, като ден след това е началото на втория срок. Пролетната Великденска ваканция за учениците от I до XI клас ще е от 11 до 20 април. За  учениците от последния клас ще е от 16 до 20 април.За неучебни дни, извън официалните празници, са предложени 20 и 22 май, когато са съответно държавният зрелостен изпит по български език и литература и втората задължителна матура.

Националното външно оценяване по български език и литература в края на VII и X клас ще бъде на 9 юни, а на 11 юни ще е външното оценяване по математика. И двата дни са обявени за почивни.

Учебната година за учениците до III клас ще приключи на 29 май, а от IV до VI клас – на 16 юни, с изключение на паралелките в спортните училища, които ще приключват на 30 юни. Дотогава ще учат всички от VII до XI клас. До 14 май ще учат зрелостниците.

error: Съдържанието на сайта е защитено!