img

Ето как тази котка донася пари на служителите в офиса

/
/
/
1175 Views

Ето как тази котка донася пари на служителите в офиса. Те били наистина изненадани

Веднъж Стюарт Макданиел, собственик на маркетинговата фирма GuRuStu в Тълса (Оклахома, САЩ), се изправил пред неочакван проблем. В помещенията, разположени на приземния етаж, се появили мишки.

Стюарт решил да вземе котка и отишъл в местния приют за животни. Мъжът взел колтка и шест месеца я отглеждал в офиса на компанията.

Котката се чувствала отлично на новото място. Тя прекарвала целия ден в разходки из офиса, катерила се по компютърните клавиатури и „помагала“ на служителите да изпращат още недовършените си имейли, ловила мишки.

Един ден служителите на компанията открили нещо странно. Пред затворените стъклени врати на сградата, на пода имало купчина банкноти и до тях седяла котката.

Хората били в недоумение. Откъде котката е намерила тези пари?

На следващия ден ситуацията се повторила. След като решили да разберат какво се случва, служителите започнали внимателно да наблюдават котката, за да разберат какво прави и открили следното. През деня котката прекарвала много време пред стъклените врати и се наслаждавала на слънцето. Хората, които минавали покрай сградата, искали да си поиграят с нея, пъхвали по една банкнота в процепа на вратата и котката ловко я грабвала.

Трябва да кажа, че сградата се намира в район, където има много развлекателни центрове и пешеходни пътеки. За един ден покрай офиса минават много хора, които не бързат да се приберат у дома. Затова до края на вечерта, котката успявала да натрупа много пари.

Служителите на фирмата заедно със собственика решили да използват парите, “спечелени” от котката за добра кауза. Така те дарили парите на местния дом за бездомни. А на вратата на офиса поставили подобаващо съобщение.

Славата за котката филантроп бързо се разпространила и извън града и хората започнали да пращат пари за благотворителност дори по пощата и по интернет.

Ето как тази котка бързо станала известна със своя талант.

Източник: букварче

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!