img

Гонка като в GTA: 35 полицаи гониха българи с хеликоптер и 14 патрулки

/
/
/
2015 Views

Гонка като в GTA се е състояла преди дни, а в нея главните действащи лица са българи, брято. Двама нашенцибяха задържани край адриатическия курорт Сенигалия след кратко преследване на автомобила им с полицейски вертолет и няколко патрулки. Както съобщават медиите в близкия областен град Анкона, арестът на нашенците е станал по време на масирана акция на силите за сигурност за контрол на територията. Акцията е продължила почти половин денонощие и в нея са участвали 14 патрулки, 1 вертолет и 35 униформени полицаи, които са проверили общо 225 автомобила и 135 лица.

Що се отнася до екшъна с нашенците, той се развихря в хода на полицейското мероприятие след обаждане по телефона в оперативната централа на квестурата в Сенигалия, пише в. „Монитор“.

Съвестен гражданин информира дежурния в полицията, че в баровската вилна зона Чезанела, където често стават обири, се движи и спира доста подозрително кола с двама души в нея. Веднага патрулките от района и участващият в акцията вертолет се насочват към посочената зона и след минути въпросният автомобил е открит. Междувременно той набира скорост към центъра на града, явно търсейки начин да стигне до близката автомагистрала и да духне в неизвестна посока. Но първо вертолетът, а след това и патрулките преграждат пътя на колата и когато тя спира, полицаите виждат, че е с българска регистрация. Кара я 30-годишен българин с инициали М. И., а компания му прави сънародникът ни А. М., на 21 години.

Бърза проверка в полицейските архиви установява, че двамата са дребни крадци – рецидивисти, като единият е търсен за обири на вили в съседната област Тоскана. Според медиите в Анкона и Сенигалия след няколкочасов разпит в полицията двамата нашенци са пратени далеч от района.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!