img

20 лв. е само входът в Албена: държава в държавата

/
/
/
1141 Views

Управата на ваканционното селище Албена край Варна реши да превърне курорта в първата частна митница, събирайки по 20 лева вход за всяко влизане на автомобил на територията на комплекса, алармира бившият футболен съдия Детелин Баялцалиев. Той отдъхва в курорта от няколко дни, но вече съжалява, че не е отпрашил на почивка към Гърция.

Реферът разказа, че управата на курортния комплекс е поставила 2 бариери за коли и събира от всяко преминаващо возило между 10 и 20 лева. Таксата обаче не е еднократна, а важи само за едно преминаване.

„5 юли, 11:00 часа, Албена. Това са само няколко празни шезлонга с чадъри…

Но има 2 бариери за коли. Такса за 1 преминаване 10 или 20 лв! Тоест, ако искаш да отидеш сутринта до Каварна, следобед до Варна, плащаш още 40 лв, или общо за деня 60лв. Ако не, стоиш затворен в Албена и плащаш само 20лева. А, честито. Да живее гръцкото море! Там няма бариери…. и съответстващите им такси“, възмути се Детелин Баялцалиев.

Той разказа, че нито един автомобил не е допускан да влезе в курорта без да заплати таксата „еднократен вход“ – 10 лева за синя зона и 20 за зелена. „Забележете, че на всички тарифи пише 1 преминаване.

Тук е уловката. Ако излезеш – плащаш отново!“, разкри рекетьорската схема на Албена именития страничен съдия от близкото минало.

Първата частна митница, събираща незаконно „вход“ за всеки преминаващ автомобил, без значение дали собственикът му отдъхва в хотел в Албена, или просто идва на плаж, обяснява пустеещите плажове във ваканционното селище. Преди дни тв водещата Цвета Кирилова публикува отчайващи снимки от курорта, на които се вижда безкрайно море от чадъри и шезлонги, но хора няма никакви.

Източник: Лупа БГ

Източник: 19min

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!