img

Правя си този пилинг на лицето на 2 седмици и изглеждам с по 10 години по- млада от приятелките си

/
/
/
1046 Views

Всеки ден кожата ни е подложена на много тестове. Ние сами не забелязваме това и тогава се чудим само защо не изглежда толкова здрава и сияйна.  Идва време за дълбоко почистване.

За това се нуждаем от пилинг за лицето. И днес, редакторите на „So Simple!“ Споделят с вас най-добрите рецепти за домашен пилинг.

Пилинг лицето у дома

Има много рецепти за пилинг, при които като основа се вземат различни съставки. Днес обаче ще говорим за продукти, базирани на конвенционален пероксид. Уникалното свойство на бързо реагиране с кожни мазнини и почистване на порите на примеси прави този инструмент уникален и много ефективен за дълбоко пилинг вкъщи.

Взаимодействието на пероксида с кожата произвежда кислород, което благоприятно засяга кожата. Разрушава бактериите, насища клетките, премахва вредните вещества и забавя стареенето. Ако добавим ексфолираща съставка към пероксида, ще получим лекарство за черни точки, акне и дори бръчки.

Освен това практически няма противопоказания за употребата на пероксид. Не може да се използва само при индивидуална непоносимост, розацея и всякаква форма на дерматит. Във всеки друг случай, пилингът е възможен и дори необходим. Важно е само да се вземе под внимание фактът, че след процедурата кожата става уязвима и не трябва да се излагате на слънчеви лъчи

Заслужава си да се има предвид и факта, че само кислородна вода с концентрация 3% е подходящ за кожата и в никакъв случай не по-висока. Лекарство с по-висока концентрация може да увреди кожата. Не използвайте инструмента твърде често, за да не пресушите кожата.

Рецепти за пилинг

За всеки тип кожа и предназначение има различни варианти за пилинг. Нека видим с какво трябва да смесите пероксида.

Първата рецепта е подходяща за мазна кожа. Вземете 2 супени лъжици пероксид и разбъркайте с 1 чаена лъжичка сода. Разбъркайте и нанесете сместа върху лицето си. Избягвайте областта около очите. Оставете за 15 минути, след това я измийте с топла вода. Тази рецепта не може да се прилага за собствениците на суха и тънка кожа. Останалата част от този инструмент е подходяща за ефективно почистване.

За проблемна кожа с обриви, пилинг от пероксид и сапунена пяна е много подходящ. Глицерин или обикновен бебешки сапун, разбийте, докато не получите гъста пяна, добавете няколко капки пероксид с масажни движения, приложени върху кожата. Оставете за 20 минути, след което  измийте с хладка вода. След употреба  се овлажнява с крем.

Друга добра рецепта е скраб за тяло и кислородна вода. Тя ще помогне за премахване на мъртвите клетки, изравнява релефа, подобрява кръвообращението и подмладява кожата. Тя е подходяща за всеки тип кожа. Трябва да се смеси една супена лъжица скраб с малко количество пероксид, за да се образува хомогенна маса.

Нанесете маската върху кожата за 20 минути, след което измийте с хладка вода. Ако имате суха кожа, препоръчва се маската да се съхранява не повече от 15 минути. Избягвайте зоната около очите, за да не нараните кожата си

Кислородните маски са идеални за дълбоко почистване. След първото приложение ще забележите, че кожата изглежда здрава и сияйна. Важно е само да запомните предпазните мерки и да спазвате пропорциите, посочени в рецептата.

Хареса ли ти рецептите? Споделете я с приятелите си

Източник: За жената

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!