img

Момче в пети клас изпразни касичката си, за да помогне на болна жена

/
/
/
1037 Views

Какво е човечност? Дали е нещо, на което ние учим децата си или по-скоро нещо, на което те могат да научат нас, възрастните? Доказателство точно за последното е един обикновен петокласник от Нова Загора . Това, което направи той, трогна хиляди българи в социалните мрежи.

Богомил Ганчев даде урок по човечност, след като дари всичките си спестени парички , за да помогне на болна жена .

За геройската му постъпка разказа жена от магазина, в който е поставена кутията за дарения. А историята е споделена над 400 пъти.

„Това е Богомил. На 06.02.2019 г. това мило дете влезе в магазин Нон стоп с една торбичка стотинки и попита: Може ли да ги пусна в касичката за дарение (в магазина има кутия за събиране на средства за болна жена). Възхищавам се от решението на това дете, каза ми, че паричките си ги събира от миналата година. Нека да се поучим от Богомил Ганчев, ученик от 5 „б“ клас на училище „Иван Вазов “ гр. Нова Загора с класен ръководител Митошка Стоянова. Тук е мястото да поздравим и родителите, че са възпитали един състрадателен и отговорен син”, написа жената, станала свидетел на благородната постъпка на момчето.

Постът й е харесан от 5 000 потребители и има над 320 коментара. „Браво на момчето! Браво и на родителите му! Браво и на учителите му! Възхищавам се на такива деца и вярвам, че ще пребъдем! Поклон, мило дете!”, „С такива деца за България все още има надежда! Бъди жив и здрав, миличък!”, „Поздравления, това добро дело ще бъде възнаградено със сигурност от Бог. Ръката, която дава, никога не е празна”, коментират хората.

Нека възпитаваме повече деца като Богомил!

Източник: За жената

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!