img

„Гръцкият Хачико“ чака 20 месеца стопанина си на мястото на катастрофата (ВИДЕО)

/
/
/
1519 Views

Това вярно куче разтопи сърцата на милиони хора по света, след като стана известно: последните 20 месеца то прекара близо до фаталното място, където собственикът му е загинал в пътнотранспортно произшествие. 

Кучето е получило прякора „гръцкия Хачико” в чест на легендарния си японски брат от породата Акита Ину, който в продължение на девет години след смъртта на стопанина си ходел  на жп гарата всеки ден, откъдето приживе мъжът се връщал от работа.

Според журналисти, „гръцкият Хачико“ живее в крайпътна будка в пущинака, доста далеч от най-близкия град Нафпактос. Въпреки опитите на местните жители да приберат кучето в къщите си, то неизбежно бягало и всеки път се връщало на мястото, където животът на собственика му трагично се прекъсва.

Смъртта на 40-годишния мъж на име Харис разтърси квартала през ноември 2017 г., тъй като само преди няколко години брат му умира при подобен инцидент. Кучето на Харис останало на крайпътния параклис, издигнат в чест на починалия, сякаш очаквало да се върне тук.

Не е известно дали е бил в колата по време на инцидента, но местните жители твърдят, че са видели кучето след трагедията. След напразни опити да вземат кучето, те построили импровизиран подслон, където започнали да носят и носят храна и вода. Кучето прекарва всичките си дни да лежи на бордюра и да гледа в далечината, сякаш чака да се върне собственикът и да го отведе у дома. То отказва да се откаже дори и в горещите дни и само при лошо време се приютява в близките храсти.

След като местният новинарски сайт Nafpaktia News публикува видеоклип за него в YouTube, „гръцкият Хачико“ стана известен на целия свят.

Източник: БЛИЦ

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!