![Най-добрият набухвател за баницата – нито с газирана вода, нито с бакпулвер става толкова пухкава: img](https://therush.bg/wp-content/uploads/2019/07/fb_ff6d5ec7db6ba7d0e17d9dda303c64ef-504x400.jpg)
![Най-добрият набухвател за баницата – нито с газирана вода, нито с бакпулвер става толкова пухкава: img](https://therush.bg/wp-content/uploads/2019/07/fb_ff6d5ec7db6ba7d0e17d9dda303c64ef-504x400.jpg)
Най-добрият набухвател за баницата – нито с газирана вода, нито с бакпулвер става толкова пухкава:
Пухкавата, висока баница, която пълни тавата – несбъднатата мечта на всяка домакиня. Ако сте пробвали всички „тайни“ средства, за да я накарате да бухне, днес ще ви покажем най-лесният метод и той е – гореща вода ! Ако досега не сте я правили така, непременно опитайте тази домашна баница с гореща вода – ще останете приятно изненадани:
Баница с гореща вода
Продукти:
1 пакет кори за баница (500 гр.)
150 гр.краве масло
50 мл олио или зехтин
300-400 гр.сирене
6 яйца
300 мл вряща вода
![пухкава баница](https://i0.wp.com/zajenata.bg/root/f/uploads/images/o89p89p5489p7898p458945894p5895p8.png?w=840&ssl=1)
![пухкава баница](https://i0.wp.com/zajenata.bg/root/f/uploads/images/o89p89p5489p7898p458945894p5895p8.png?w=840&ssl=1)
Приготвяне:
Първо разтопете маслото с растителната мазнина.
Отгоре залейте баницата с останалата мазнина обилно и я нарежете на парчета. Разбийте яйцата с тел и при непрекъснато разбиване добавете горещата вода на тънка струйка. Бъркайте енергично, за да не се сварят яйцата. Залейте баницата и я оставете да постои около 15 минути, за да поеме течността. Печете на 180 градуса с вентилатор за около 25-30 минути или до хубаво зачервяване.
Елементарно и отличен резултат!
Източник: За жената