img

Никога не правете това с климатика в жегите!

/
/
/
1449 Views

При 40° навън, климатиците не бива да бъдат на по-ниска температура от 30°, иначе рискуваме да стресираме организма си. Това каза главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, цитиран от „Фокус“.

„Изключително неблагоприятно влияят, защото подлагаме организма, който и без това се мъчи да се справи в тези екстремни условия, на още по-голям стрес. Регулирането на температурата е син механизъм и не може да стане толкова бързо и рязко особено ако разликите в температурите надвишават 12-15 градуса.

Това вече наистина е стрес, при който ако подложим организма си 3-4 пъти през деня, вече може да има наистина сериозни последици“, обясни д-р Кунчев.

По думите му обикновено се срива имунитетът, а оттам различни вируси, разпространени в този период и бактерии, могат да се развият на фона на този срив. „Има едно златно правило – разликите в температурите не би следвало да бъдат повече от 7-8 градуса. Това означава, че при тези екстремни температури от 40 градуса, климатиците не бива да бъдат на по-ниска температура от 30 градуса.

Иначе рискуваме да подложим организма на този излишен стрес“, каза още д-р Ангел Кунчев.

Източник: lekuvai

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!