img

Лили Иванова заработи над 1,7 млн лв. за година

/
/
/
939 Views

Лили Иванова може и да е на 80 г., но чупи рекорди по успехи. Примата на българската поп сцена продължава да е номер едно сред музикантите в България и да печели повече от всички останали.Само за година Лили е заработила над 1,7 милиона лева.

Сумата е в резултат на трите ѝ мегаконцерта в София, в края на годината, както и на лятното ѝ турне през 2018 г. Финансовият отчет на фирмата на певицата „ЛИ 1“ показва, че Лили е номер едно по оборот сред звездите, без дори да се отчита абсолютното ѝ първенство на сцената. И докато през 2017 г. година певицата е получила само 820 000 лева, то за миналата година сумата е скочила два пъти и вече е 1,772 милиона лева, пише Факти.

Само от трите концерта в НДК в миналата година, Лили е заработила около 900 000 лева. Отделно идват и спонсорите, и рекламите. Наред с това примата изнесе и няколко концерта из страната, а според продуцентите през 2019 г. Лили със сигурност ще счупи рекорда и от миналата година.Певицата организира турне по повод 80-годишния си юбилей, а в плановете ѝ влизат Пловдив, Бургас, Хасково, Варна, Велико Търново, Шумен и накрая София.В повечето градове публиката ѝ се очаква да бъде между 5000 и 10 000 души, като сумите вероятно ще са впечатляващи.

Но подобни грандиозни концерти вървят и с колосални разходи. Близо 700 000 от приходите са отишли за покриване на сметки, пише „България днес“.Сумата от 563 000 лева е пръсната за наем на зали, озвучаване и други технически разходи, а остатъкът е отишъл за хонорари на изпълнители и заплати на асистентите на звездата.

Дори при подобни впечатляващи разходи в края на 2018 г., Лили декларира 958 000 лева приходи, което е двойно повече спрямо 538 000 лева през 2017.Засега певицата предпочита да не разпределя заработените пари като печалба и те стоят в сметките ѝ. Единственият страничен разход, който си е позволила, е още един огромен апартамент в центъра на София.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!