img

Изгониха дете от детска градина във Враца, било им в повече

/
/
/
1179 Views

Лелки върнаха дете от детска градина във Враца, защото им било в повече, научи информационна агенция BulNews.

За скандалното поведение на персонала от ДГ „Славейче“ разказа майка, потърпевша от ситуацията.

Вчера сутринта жената завела детето си на градина, но към 10.15 часа, докато била на работа, телефонът иззвънял и от отсрещната страна й казали, че трябва да отиде и да си прибере детето. Притеснена тя попитала какво е станало, а от детското заведение обяснили, че в момента са в сборни групи и нямат място за нейното дете.

Като отишла в забавачницата й било пояснено, че в сборната група, в която е и детенцето, имало над 40 деца и ако не спаднат до позволената бройка щели да бъдат глобени от здравните власти.
Жената попитала на какъв принцип е избрано да се прибере нейното дете, а отсреща й отговорили, че не е само то, били се обадили и на други родители.

Ядосаната майка се сетила, че преди време от градината накарали всички родителите да заявят в списък доброволно един месец през лятото, в който детето им нямало да присъства. Така врачанката се сетила, че там била отбелязала от средата до края на юли. Не очаквала обаче въпросните дати да я задължават изрично да си вземе отпуска, за да гледа своето дете.

„Това се случва всяка година. Едно и също е, принуждават ни с неофициални списъци да не водим децата си по график. Всичко това е, за да могат леличките и госпожите да излязат отпуска без проблем. В това време сборните групи се оказват с прекалено голям брой деца. Миналата година, по време на летните отпуски и сборните групи дори заварих детето си да спи на земята“, споделя огорчена майката.

Още вчера жената е подала жалби до общината, РЗИ-Враца и образователния инспекторат за ситуацията в детската градина.

За коментар по случая се свързахме с директорката на забавачницата Димитринка Найденова, която се оказа в отпуск и бе категорична, че въпросната майка не я е уведомила, че има проблем.

„Мисля, че няма никакъв проблем. Всичко ще бъде съгласувано с родителите… Като се върна на работа всичко ще бъде наред. Има си някакви правила, които се практикуват от години, това не е от сега“, коментира Найденова.

Директорката призна, че има списъци, в които родителите записват в кой период от лятото детето им няма да посещава детската градина, което било съвсем в реда на нещата. Найденова обаче не пожела да коментира защо вчера подчинените й са върнали вкъщи по такъв начин хлапето.

От община Враца заявиха, че сигналът на потърпевшата майка е получен и предстои обстойна проверка по случая.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!