img

Пържени банани в тесто: чудесно лакомство, готово за 10 минути

/
/
/
1622 Views

Тази пържени банани в тесто ще зарадват дори и най-равнодушните!

Пърженето в тесто е абсолютно гениално и просто изобретение от готвачите. В крайна сметка продуктите, изпечени в този магически състав, запазват своята сочност, форма и, най-важното, вкус. Както знаете, всичко може да се пържи в тесто: месо, риба, зеленчуци и, разбира се, плодове.

Ябълки, ананаси и круши – всички те са много подходящи, но любими са ни несъмнено бананите. Първо, тези плодове са на разположение целогодишно, второ, са изключително вкусни и здравословни. Бананите съдържат много витамини и микроелементи, без които организма не може. Те допринасят за развитието на “хормона на щастието” а, както знаете, той е свързан с доброто настроение.

Бананите, пържени в тесто, могат да се разглеждат като напълно независимо ястие. Те са толкова хранителни, че лесно могат да бъдат достатъчни за една добра пълноценна закуска.

Продукти:

  • Банани – 4-5 броя
  • Прясно мляко – 100 мл
  • Пшенично брашно – 5-6 супени лъжици
  • Яйце – 1 брой
  • Захар –  1 супена лъжица
  • Сол – 1/4 ч.л.
  • Сода, гасена в оцет или лимонов сок – 1/2 ч.л.
  • Рафинирано слънчогледово олио.

Начин на приготвяне:

Първо, пригответе тестото. В купа разбийте 1 яйце, добавете млякото, захарта, солта и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.

Изсипете пресятото пшенично брашно (5-6 супени лъжици с малък връх), разбъркайте тестената маса, така че да няма бучки. Готовото тесто трябва да бъде с консистенция на сместа за палачинки.

Добавете сода за хляб, гасена в оцет или лимонов сок, разбъркайте.

Зрелите (но не презрели) банани се обелват. В този случай се нарязват на парчета, широки 1-1,5 см, но като цяло могат да се нарежат на половинки.

Бананите, както е споменато по-горе, могат да бъдат заменени с ябълки или парчета зрели круши.

Изсипете голямо количество рафинирано слънчогледово олио в тиган (трябва да пържите в дълбока мазнина), загрейте го добре.

Готовите парчета банани се потапят в тестото с помощта на лъжица. Така пригответе всички парчета банан. Не забравяйте да приготвяте по едно парче, тъй като всичко се изпържва веднага, буквално за 3 секунди от всяка страна. Просто поставете в олиото и веднага обърнете.

Преместете готовите пържени банани върху табла, покрита с хартиена салфетка.

Ще ви трябват 6-7 минути, за да изпържите всички парчета.

Сервирайте парчетата банан на масата със сладолед или мед. Можете също да ги залеете с разтопен шоколад.

Приятен апетит!

Източник: букварче

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!