img

Кариесът и как да се избавим от него с обикновена черупка от яйце

/
/
/
1256 Views

Кариесът е инфекциозно заболяване и е едно от най-честите заболявания на зъбите. Около 98% от населението на Земята страдат от него.

Кариесът е сложен, бавно протичащ патологичен процес, който засяга твърдите тъкани на зъба и се развива в резултат на комплексно въздействие на неблагоприятни външни и вътрешни фактори. Основните фактори, които влияят на процеса на възникване на увреждания в устната кухина са неадекватна хигиена, тютюнопушене, стрес, повишен прием на храна, консумирането на хранителни продукти с високо съдържание на захар и други.

Като правило, кариесът по зъбите не се проявява по никакъв начин и вие може дори да не знаете, че имате кариес. Но, след определен период от време, увредените от кариес зъби могат да започнат да гният и това предизвиква болка в зъба, чувствителност към студена или топла храна.

Ако имате някои от тези симптоми, трябва незабавно да придприемете ефективно лечение, за да се отървете от кариеса. В противен случай, може да загубите зъба си.

Един от най-важните елементи, от който се нуждаят зъбите – е калций. Ние всички знаем, че най-богатият източник на калций е яйчената черупка.

В случай, че сте изправени пред този стоматологичен проблем, то тогава вие ще имате нужда от паста за зъби, приготвена от черупки от яйца.

За да направите такава паста, вземете една четвърт чаша натрошени на прах черупки от яйца, които можете да получите чрез смилане на черупките с помощта на блендер. Смесете този прах с няколко капки ментово масло и 2 супени лъжици кокосово масло.

Разбъркайте добре всички съставки, а след това добавете една супена лъжица сода за хляб. Продължете да разбърквате съставките, докато не получите паста. Съхранявайте получената паста в плътно затворен съд.

Заслужава си да се отбележи, че ментовото масло е много полезно и прави дъха свеж, а натриевият бикарбонат помага за избелване на зъбите.

Използвайте тази паста 3 пъти на ден и ще се избавите от проблеми със зъбите.

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите си!

Източник: Букварче

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!