img

Учени твърдят: Къпането всеки ден е вредно!

/
/
/
1878 Views

Душът сутрин – за някои от нас работи като силна доза кафе, осигурявайки стимулирането, което е необходимо, за да се събудим и да започнем деня. Други хора ги използват, за да се отпуснат след тежък ден или трудна тренировка.

Експерти обаче напомнят, че честото къпане променя деликатния баланс на микробите по човешката кожа.

Водата и сапунът отмиват въпросните ключови за доброто ни здраве микроорганизми. Тези бактерии са необходими за правилното функциониране на имунната система и сърцето.Според дерматолог д-р Ранела Хирш, ако се къпете всеки ден, може да не е добре за вас. Душовете нарушават естествените процеси, които се случват в кожата, в косата и ноктите.

Известно е също, че всекидневното къпане изсушава кожата и може да причини акне при предразположените към кожния проблем хора.
Здравната експертка Холи Филипс обяснява, че ситуацията, която налага всекидневно къпане, е посещението на фитнес. Причината е, че прекомерното отделяне на пот по време на тренировки позволява на бактериите да се размножават и също може да предизвика кожни проблеми.

Ходите ли във фитнеса всеки ден или работите ли в химически завод? Ако е така, трябва да се къпете всеки ден. В противен случай вероятно не сте толкова мръсен. Душът ежедневно вероятно е мотивиран от обществения натиск да сме чисти, а не от действително замърсяване. Според д-р Кейси Карлос, асистент по медицина в отделението по дерматология в Университета на Калифорния, кожата ни действително има ефективни начини за самопочистване.

Известни дерматолози разкриват, че измиването на кожата всеки ден премахва добрите и полезни бактерии, които поддържат кожата ви здрава. Тези бактерии действат като щит срещу вредни бактерии. Те също така помага да се избягват токсините от химически сапуни, шампоани, парфюми и други продукти за лична хигиена.

Източник: iNFOBURGAS

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!