img

Как един Apple Watch спаси човек от животозастрашаващ кръвен съсирек

/
/
/
646 Views

Получаването на прост сигнал от Apple Watch спаси живота на 28-годишния Джеймс Грийн от Бруклин, Ню Йорк.

В петък той съобщи, че HeartWatch, един от здравните сензори на Apple Watch, измерващ сърдечния ритъм е констатирал висок пулс, въпреки че Грийн просто си седял на бюрото. Оказва се, че това сигнализира за белодробна емболия, казаха му лекарите, след като той се насочил към болницата, където са извършени CT изследвания, за да бъде поставена диагнозата, съобщава The Telegraph.

Белодробната емболия възниква, когато съсирек, намиращ се във вена, най-често в крака, се придвижва до белите дробове от първоначалното му място, блокирайки част или дори цялото кръвоснабдяване. Това може да попречи на жизненоважни органи да получат необходимия кислород и кръв, за да функционират правилно, което може да бъде фатално.

Грийн, е имал вече белодробна емболия, което означава, че има още повече основания да обръща внимание на сърцето си. Докато страда от генерализирано тревожно разстройство, той съобщава за  The Telegraph, че е имал и други симптоми, когато е открил нарушение във сърдечния си ритъм, което го накарало да вярва, че не страда от паника, а има “нещо повече”, разбра iNFOBURGAS

HeartWatch следи сърдечния ви ритъм в четири състояния: събуждане, обикновено, тренировка и сън. Всяко състояние е изолирано, за да се научите да забелязвате необичайни промени в начина, по който сърцето ви бие, според официалната страница на приложението.

След диагностицирането на Грийн, лекарите му извършиха няколко ултразвука и му предложиха лекарства за разреждане на кръвта, които пречат на образуването на кръвни съсиреци.

Грийн не е единствения, който дължи живота си на уред проследяващ здравето. Само през април миналата година FitBit на жената също бе измерил постоянно нарастване на сърдечната честота. Тя също е диагностицирана с белодробна емболия.

error: Съдържанието на сайта е защитено!