img

4 въпроса, които трябва да си зададете преди да изневерите

/
/
/
1070 Views

Една афера може да ви накара да почувствате вълнение и съблазъм. 

Но дори ако сте заинтригувани от идеята за изневяра, очевидно има много потенциал те да стане реалност.

Може да бъде много трудно да се противопоставим на вниманието и ласкателството, които идват в ранните етапи на една свалка„, казва д-р Барбара Грийнбърг, клиничен психолог и семеен терапевт. Но не винаги е това, което изглежда, че ще бъде, казва тя.

Тук попитахме експертите за въпросите, които трябва да си задавате, ако мислите да се гмурнете в нова връзка, докато вече имате такава. Ето какво казаха те.

1. Каква е потенциалната цена?

Първите неща, за които трябва да помислите, са последиците, ако се уловите – защото шансовете да го направите са големи. Независимо дали тайно искате да саботирате връзката си и знаете, че една афера ще нарани партньора ви, трябва да размишлявате как може да се случи това, казва Кетрин Смерлинг, доктор, брачен и семеен терапевт.

Повечето хора, които виждам, които мислят, че имат проблеми, са самотни и отегчени„, казва тя. „Те може да не се чувстват оценени или утвърдени във взаимоотношенията„. В тези случаи стартирането на една афера може да звучи примамливо, но не е истинско решение ако се почувствате самотно във вашата връзка, казва тя.

2. Готов ли съм за двоен живот?

Ако смятате, че сте тогав, важно е да знаете, че пазенето на тайни води до много тревога, казва Грийнбърг. Може би в крайна сметка се чувствате изморени, желаейки никога да не сте започнали това.

Пазенето на тайни е изключително стресиращо и създава безпокойство, защото е много трудно да се следят лъжите и да се поддържат в два отделни живота, които протичат едновременно„, казва Грийнбърг. Помислете дали измамата ви си заслужава да изгубите здравия си разум.

3. Какво ще стане, ако нещата се объркат?

Когато хората се чувстват предадени, са склонни да покажат най-лошото в себе си, казва Грийнбърг. И това важи и за трите лица, участващи в тази връзка: вие, другият човек и вашият партньор. Ако човекът, с когото имате афера, се обсеби от вас, то може да стане досадно най-малкото или опасно в най-лошия случай, казва тя.

Обсебванията могат да подтикант лицето, с което имате връзка, към желание за отмъщение, включително унищожаването на вашите първични отношения„, казва Грийнбърг. В същото време предаването на доверието на партньора ви може да го нарани достатъчно, за да реагират на чувствата си и да застраши вас или лицето, с което сте изневерили.

4. Какво искам да излезе от това?

Чувството на привързаност, внимание и вълнение, може да бъде мимолетно. Имайте предвид, че това, което е изкушаващо, не е непременно здравословно или постоянно, казва Грийнбърг. „Това, което може да бъде постоянно, е загубата на вашето семейство и усещането ви за стабилност „, казва тя.

В някои случаи хората, които решат да имат афера, могат съзнателно или несъзнателно да искат да се откажат от връзката си. Но, не е начинът да го направите с изневяра, казва Грийнбърг. Вместо това, говорете половинката си, споделете, че искате да прекратите връзката ви. Това е най-почтеният начин да се справите с нещата, казва тя. Докато може да се страхувате от това, което ще загубите – като стабилност, семейство или дори репутацията си – прекратявайки текущите си отношения, ще спасите вас и партньора си от драматични и болезнени чувства.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!