img

Неизвестен инвеститор притежава 11,2% от Amaya Gaming

/
/
/
783 Views

Неизвестен азиатски инвеститор тихо разграби над 11% от канадския онлайн хазартен оператор, Amaya Gaming, компанията-майка на PokerStars.

В понеделник, малко известна фирма на име Discovery Key Investments Ltd (DKI) обяви, че на 30 март е придобила 9,105,000 акции на Amaya на цена от C $22,40 за акция, за общо малко под C $204 милиона, което представлява 6,25% от издадените и неизплатени обикновени акции на Amaya.

Въпреки че изглежда компанията е едва наскоро установена, DKI заяви, че вече има около 7.2 милиона акции на Amaya, така че закупуването на тези от 30 март повиши общо притежаваните акции на Amaya до около 11,19%. DKI е изцяло собственост на Тан Хао, досегашен малко известен инвеститор от Хонг Конг, който казва, че е придобил акциите „за инвестиционни цели“.

Моментът за покупка на акции на Amaya от Тан Хао е част от последните продажби на ниски цени, които направи бившия изпълнителен директор на Amaya, Дейвид Баазов, който е продал 7 милиона ​​ акции на компанията в началото на март и още 12 милиона акции миналата седмица. Баазов, който се оттегли от Amaya миналата година, след като бе обвинен в търговия с вътрешна информация, започна продажбата след като кредиторите на Amaya преработиха дълга си в сделка с клауза, която ефективно лишава Баазов от по-нататъшни опити за придобиване на дружеството.

Най-скорошният неуспешен опит на Баазов да придобие Amaya е подкрепен от две хонконгски фирми, Goldenway Capital и Head and Shoulders Global Investment Fund. Това може да е съвпадение, но като висш изпълнителен директор в Goldenway Capital е в вписан Хао Тан. През ноември от Goldenway Capital обявиха, че компанията е „готова да увеличи ангажимента си, ако това се наложи“, за да се гарантира успешна оферта за Amaya.

Или хората на Goldenway се влюбени във възможността за притежаване на Amaya, за да продължават да преследват придобиване на дела на Баазов, или мистериозния Тан Хао работи за Баазов, за да се замажат очите на кредиторите? Или нито едно от горепосочените?

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!