img

Безпилотни коли за любителите на шофирането

/
/
/
3881 Views

6 причини защо любителите на карането няма от какво да се притесняват за тропащите на вратата безпилотни автомобили

Безпилотните автомобили съвсем скоро ще бъдат факт и това ще бъде страхотен момент за развитието на човечеството. Основните ползи са огромни: Те ще подобрят мобилността на хората, които имат проблеми с шофирането. Те ще увеличат общата безопасност, благодарение на системите за избягване на инциденти и машиналността на движението. Те ще намалят задръстванията, тъй като ще могат да осигурят по-голяма оптимизация на движението в сериозен трафик и при това тяхното движение ще бъде по-безопасно, отколкото могат да го направят хората зад волана. Те ще отстранят физическото изтощаване от монотонността на пътуването до работното място. Те биха могли също така най-накрая да сложат край на бича на шофьорите в пияно състояние.

Прогнозите са абсурдно розови: Едно скорошно проучване на McKinsey & Co. предположи, че ще има много други ползи отвъд очевидните предимства, като например това, че милиарди квадратни метра в места за паркиране ще бъдат спестени, тъй като колите могат да паркират по-близо една до друга. Освен това, очаква се $190 млрд. годишно в загуби от щети да бъдат спасени, когато най-накрая колите спрат да катастрофират.

Така че има основателни причини да се вълнуваме от всички скорошно успехи на големи компании като Google, Audi, Tesla, Mercedes и други, които вече имат готови машини, можещи да се придвижват успешно из градовете и да пътуват на дълги участъци по автомагистралите. Но трябва ли любителите на шофирането – тези от нас, които наистина изпитват удоволствие от времето си, прекарано зад волана – да се притесняват за безпилотното бъдеще? Това ли е краят на шофирането?

Определено шофьорите няма от какво да се притесняват, Бих стигнал по-далеч и съм готов да кажа, че навлизаме в Златната ера на шофирането и това е благодарение на появата на безпилотни автомобили. Нека да обясня защо това е така:

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!