img

Няколко въпроса, които да зададете на механика

/
/
/
810 Views

Притежавате автомобил от дълго време и в крайна всеки път в сервиза се опитвате да разберете какво техникът ви казва, но безрезултатно.

Единственият въпрос, който задавате е колко ще струва?

Макар че не може да познавате всички гайки и болтове в ремонтната работа, е много важно да имате достатъчно информация, за да вземате информирано решение. Подбрахме няколко прости въпроса, които трябва да ви предоставят някаква полезна информация от техника, преди да оставите автомобила си при него.

„Може ли да ми покажете проблема?“

Повечето механици се опитват да ни изпързалят. Но вие можете да предотвратите това само с желанието да видите коя част се нуждае от внимание. Разбира се, нека не пропускаме факта, че някои въпроси може да са свързани с електрониката на автомобила и следователно няма да има физическо място, което механика да ви посочи, но все още е добра идея да опитате. Освен всичко визуалната информираност ще ви помогне технологично да разберете по-лесно.

„Какво става, ако не го поправим сега?“

Не пропускайте да попитате в сервиза какви ще са последиците ако не се погрижите за проблем веднага.  Твърде възможно да може да карате спокойно още няколко хиляди мили; ако става въпрос за спирачка вероятно не може да се изчака.

„Мога ли да видя дефектната част?“

Преди да е започнал ремонт, поискайте да видите повредената част. След смяната ще можете да направите разлика и да сте сигурни, че е свършена обещаната работа и да се уверите, че тя наистина е имала нужда от подмяна.

„Можеш ли да обясните как ще оправите нещата?“

Не се притеснявайте, че не разбирате много, нека научите малко подробности около ремонта, това няма да ви навреди, може само да ви бъде от полза. Освен това колкото повече разговаряте с техника толкова по-добре, може пък да се сближите, да му станете симпатичен.  Ако установите контакт с него, и той ви допадне, ще бъде супер, добра идея е да посещавате един и същи техник, на когото имате доверие.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!