img

Тръмп използва съмнителна вратичка, за да избегне данъци

/
/
/
746 Views

Тръмп използва вратичка, за да избегне данъчни задължения

Доналд Тръмп избегна задължения за стотици милиона долари по начин, който собствените му адвокати смятат за съмнителен.

Маневрата също може да обясни как Тръмп обяви годишна загуба за повече от $900 милиона, която не му позволява да плати данъци върху приходите за следващите 18 години.

Под въпрос остава как Тръмп е успял да отмени дълг за стотици милиони долари, след като казино империята му в Атлантик Сити банкрутира в началото на деветдесетте. Анулираният дълг се третира като облагаем доход, което означава, че Тръмп дължи значителни суми за този дълг, който кредиторите са му опростили.

New York Times съобщава, че е получил документи от преди 25 години, които показват как Тръмп е изтъргувал дълга за жълти стотинки, за да избегне данъчни задължения. На практика, стратегията бе почти идентична с данъчните маневри, които вече излизат извън пределите на закона. Адвокатите на Тръмп му казаха, че Службата за събиране на данъци ще сметне това за незаконно, ако той бъде одитиран. Конгресът изрично забрани тези маневри през 2004г.

Хилари Клинтън, тогава сенатор на Ню Йорк, бе сред законодателите, които гласуваха за затварянето на вратичките.

Хоуп Хикс, говорителят на Тръмп, каза пред Times, че отчетността „предполага фундаментално неразбиране или умишлено погрешен прочит на закона“. Тя каза, че Тръмп не мисли, че данъкоплатците „трябва да подават декларации, с които да се решат всички съмнение в полза на Службата за събиране на данъци“.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!