img

Lexus Дебютира с Левитиращ Ховърборд

/
/
/
759 Views

В случай, че сте изпуснали: Lexus разработи истински ховърборд и е невероятен.

Защо това е важно?

Защото всички са го искали за Коледа.

Дългата история казана накратко

Lexus най-после пусна нещо от технологията на бъдещето, което чакаме от 20 години: Ховърборд.

Дългата история

Всеки, който е гледал филмите „Завръщане в бъдещето“ е искал това – може би дори повече от пътуването през времето на Лорейн. Много хора и компании твърдяха през годините, че са успели да разработят работещ прототип, но в крайна сметка всички те бяха отхвърлени като измамни. Lexus – да, тези с автомобилите – някак са намерили решение за физиката на левитацията и са създали красивият ховърборд.

Можете да видите парата, която излиза от борда – това е течен азот, който поддържа свръхпроводниците и магнитите от прегряване. „Това е изкуство на материалната наука“, Лудвиг Шулц обясни във видеото, представящо разработката.

Каквато и антигравитационно магьосничество да е замесено в това нещо, е, уау. То прави всичко – можете да се носите върху него, да танцувате и да, работи дори върху вода.

Тялото, както изглежда, е облицовано с метал (наричат го ховърпарк) – така магнитите го задържат във въздуха. И са били нужни повече 400 дни, от началото до края, това не е бил лесен проект. Да, има много ограничения и не е технически чист ховърборд, който можете да използвате навсякъде, но ще го вземем. За сега.

Не знаем много детайли, от това което е показано на видеото (Дали е просто прототип? Ще го продават ли? Колко е струвала направата му?), но каквито и да са отговорите на нашите въпроси, добра работа, Lexus.

Ето какво направиха от Lexus:

Станете цар на дискусията

Задайте големият въпрос: Как по дяволите работи това нещо?

Кажете нещо смущаващо: Това е просто трик, нищо ново.

Споменете този факт: Сценарият за „Завръщане в бъдещето“ бе отхвърлян повече 40 пъти от студиата.

 

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!