img

Телесно окосмяване – какво да правим и какво да не правим

/
/
/
2382 Views

Кога трябва да премахнете телесното си окосмяване? Прочетете нашия гайд

Колко космат сте всъщност? Телесното окосмяване на мъжа или липсата на такова е лично предпочитание. Може би сте попитали вашето момиче за нейното мнение, може би сте анкетирали няколко представителки на другия пол. Във всеки случай, мисля, че всички бихме се съгласили, че в момента бръсненето на всяко косъмче не е особено добър стил. Окосмяването по лицето все още има своите многобройни фенове и при жените, а шансовете са добри ако тя харесва брадата ви, да харесва и нещо различно от ултра-гладки гърди. Това обаче не трябва да означава, че ако сте гладко избръснат пич, трябва да минете цялото си тяло с кола маска от главата до петите. Има степени на подстригване на телесното окосмяване, които са добри и които не са добри. В повечето ситуации космите по тялото се нуждаят от малко повече внимание.

Така че, ако имате нужда от насоки за това дали е по-добре да останете в натуралния си вид или да се насочите към тримера, ние сме изложили основните правила в удобен за употреба гайд.

Вие сте спортист и искате да обръснете тялото си? Направете го!

Ако плувате, тичате или карате колело, има действителни ползи за представянето ви, които идват с гладката кожа. Бръснете с цел. Според livestrong.com: „Има различни мотиви за премахване на окосмяването по тялото, в зависимост от спорта. То може да доведе до подобряване на резултатите. Бръсненето като част от лечение на контузия е друга възможност. Естетичният мотив също може да играе роля. Всеки спорт има различна причина. Плувците, колоездачите и спринтьорите са добри примери за това.“

Ако планирате да го направите, ето как трябва да стане това. Първо, трябва да бъдете психически подготвени, че това ще стане бавно, наистина бавно. Бръсненето на цялото тяло отнема време. И със сигурност не искате да нараните или порежете някой жизненоважен орган. Да, ние имаме предвид точно този жизненоважен орган. Вземете електрическата машинка за подстригване или тримера и минете цялото си тяло, включително и гърба си. На следващо място, вземете крем за бръснене и нова самобръсначка. Бръснете срещу посоката на растежа на космите. Понякога е по-лесно да се заемете с дадена част от тялото, когато сте под душа. Един ден се занимавайте с гърдите си, а на следващия с краката. Изплакнете с хладка вода, за да затворите порите.

Искате да обръснете подмишниците си? Не го правете!

Жените очакват да видят косми изпод рамената на човека. Това вероятно няма да бъде първото нещо, което тя ще забележи, но в крайна сметка ще осъзнае, че нямате косми подмишниците си и ще постави под въпрос вашата мъжественост. Така че, освен ако не сте манекен, оставете малко естествена растителност там.

Искате да подстрижете подмишниците си? Направете го!

Това все пак не остава, че трябва да оставите подмишниците си да заприличат на занемарена джунгла. Използвайте тримера през разумен период от време. Така не само ще изглеждате по-добре, но и ще можете да забележите как ще се потите по-малко и ще миришете по-добре.

Искате да се обръснете преди татуировка? Не го правете!

Ще чуете много дебати по този въпрос, затова дадохме думата на специалиста Роки Ракович:

„Макар и да си мислите, че е разумно да обръснете зоната, върху която ще си правите татуировка – не го правете! Татуистът или неговият асистент ще се погрижат за това точно преди иглата да заиграе върху кожата ви и така ще се гарантира, че в района има възможно най-малко окосмяване. Ако знаете, че ви предстои татуировка на зона, която обикновено бръснете, оставете космите там да растат в продължение на няколко дни преди уговорения час, тъй като е по-лесно да се обръсне зона с по-дълги и по-меки косми, отколкото с къси и груби такива.“

Не забравяйте, че една татуировка представлява отворена рана, така че не трябва да бръснете или използвате кремове за епилация в тази област, докато раната не бъде напълно излекуване – иначе рискувате да прецакате тъпия цитат, който току-що сте увековечили върху кожата си.

Искате да подстрижете космите на гърдите си? Направете го!

Космите по гърдите, когато са подстригани и оформени, са страхотни и супер мъжествени. Помислете за Шон Конъри и Том Селек за бога! Електрическият тример може да свърши работата. Започнете от най-дългата настройка и започнете да подстригвате надолу до желаната дължина и дебелина. Но когато става въпрос за космите на гърба и рамото, отговорът е голямо не. Гърбът е може би най-малко болезнената част от тялото за кола маска. А тя дава най-добри резултати, така че ако никога не сте опитвали, няма какво повече да чакате.

Искате да обръснете зоната около мъжкото достойнство? Не го правете

Може да бъде ОК от време на време да експериментирате с нещо по-различно, но човек, който постоянно отстранява всеки косъм от гениталната си площ, няма да бъде видят от жените като особено сексапилен.

Добре, нека кажем, че наистина искате да го направите? Кои сме ние, за да ви спрем? Ако все пак го направите, всъщност ще има и някои предимство. Почистването на вашите момчета е по-санитарно и дори създава илюзията, че достойнството е по-голямо. Бръсненето и кола маската ще свърши работата за вас. Ако бръсненето е с традиционно ножче, издърпайте кожата възможно най-стегната и не се страхувайте да използвате балсам за след бръснене, когато сте сам.

Искате да се отървете от космите по рамото и гърба? Направете го!

Повечето жени ще се съгласят, че космите по гърба или рамената са непривлекателни в най-добрия случай. Трудно може да се намери логична причина защо жените са готови с удоволствие да прокарат пръсти през космите по гърдите, но биха се отвратили от тези по гърба, но е точно така. Направете си услуга и се отървете от цялото окосмяване в тези области.

Искате да се обръснете с шаблон? Не го правете!

Освен ако не целите да разсмеете някого и нямате намерение веднага след замирането на смеха да се обръснете, мъжете никога не трябва да бръснат космите си с модел от всякакъв вид. Това важи особено много за пубиса. Не е нужно да посочвате на жената правилната посока със стрелки, триъгълници или гръмотевици. Тя знае къде отива.

Искате да се подстрижете там долу

Точно както вие оценявате чистото поле за игра при жените, така и те ще бъдат удовлетворени като видят добре поддържан район около гениталиите ви. Всичко, което ще я накара с по-голямо желание и ентусиазъм да посещава това място, трябва да бъде правено постоянно и редовно. Поддържането на окосмяването там ще ви помогне да изглеждате с по-голямо мъжко достойнство и да контролирате неприятните миризми.

Какво искат жените?

Не е необходимо да основавате всеки ваш избор на това, което жените ще си помислят, разбира се, но все пак след като те са обектите, които искате да видите без дрехи, ще трябва малко или много да вземате мнението им предвид, преди да хванете самобръсначката. Не забравяйте, че дори и да направите гаф и приятелката да не може да ви погледне без да се засмее, скоро космите ще пораснат обратно и ще се върнете към нормалното си положение.

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!