img

Какво може да каже домашният любимец за собственика си?

/
/
/
979 Views

Истинската разлика между собствениците на кучета и котки

Защо това е важно?

Защото домашните любимци са неразделна част от начина, по който гледаме на себе си.

Историята

Приемам себе си за горд собственик на котка. Обичам и кучетата, наистина, но изборът е толкова свързан с практичността, колкото и с предпочитанията – живея в малък апартамент, нямам двор, а това определено не са перфектните условия за кучета, които обичат да имат пространство около себе си.

Също така, от голямо значение е, че котките не трябва да бъдат разхождани, което означава, че никога не ми се налага да казвам: „Не мога, трябва да се прибера вкъщи, за да разходя кучето си.“ Що се отнася до самото животно само по себе си, котките са до голяма степен ОК, не се нуждаят от чак толкова много внимание, а за мен това е важно, понеже работя от вкъщи и нуждаещ се от много грижи домашен любимец ще намали и без това силно ограничената ми производителност.

Собствениците на кучета, от друга страна, цитират лоялността на кучето си и необходимостта от обич като основни козове в тяхна полза. Оказва се, че това не са единствените разлики между собствениците на кучета и котки, след като американски учени установиха, че те (заедно със собствениците на други домашни любимци) могат да имат много различни характери.

Собствениците на кучета са склонни да имитират своите домашни любимци, т.е. по-вероятно е да бъдат семейно ориентирани, обичащи излизанията навън и да приемат домашния си любимец като част от семейството. Собствениците на котки, от друга страна, е по-вероятно да бъдат с добро образование, отворени за нови преживявания и, разбира се, да живеят в апартамент. Някои от тези неща са чисто логистични, а други личностни, но това, което изследователите също така са открили, е, че има голяма вариация сред собствениците на всеки вид домашен любимец – не се ограничават единствено в гореспоменатите рамки. Това означава, че има много интровертни собственици на кучета, както и изобилие от обичащи излизанията навън собственици на котки.

Базата данни включва и по-екзотични домашни любимци, които са интересни сами по себе си. Собствениците на птици е много вероятно да бъдат безработни, собствениците на коне е много вероятно да притежават собствен дом, собствениците на костенурки са по-трудолюбиви и жените, които притежават влечуги, са по-склонни да бъдат отворени за нови преживявания.

Хората, които нямат домашен любимец, в общия случай живеят в градски райони, имат сериозна диплома и се смятат за по-независими. Това описва до голяма степен поколението на хилядолетието, чиито забързан начин на живот оставя малко място за приятели, да не говорим за домашни любимци.

Повечето хора, които имат домашни любимци, са съгласни, че животът им е по-хубав с тях.

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!