img

Как да проследим случилото се в пиянска нощ

/
/
/
1273 Views

На всеки може да се случи да прекали с алкохолните питиета и на сутринта да си няма и представа от случилото се предната нощ. Това не означава обаче, че няма как да разберете какво се е случило.

Пиенето на твърде големи количества алкохол и забравянето на част от нощта (или на цялата нощ) се е случвало и на най-добрите от нас. Докато това не се случва при всяко излизане, проблем няма. Мислете за загубата на памет не като за проблем, а като възможност да работите по детективските си умения. Това е като филмът The Hangover, само че без неприятния епизод с Майк Тайсън.

Околност и облекло

Започнете с един прост въпрос: Къде съм? Легло? Леглото на приятелката? Непознато легло? Мистериозен хамак? Не изпадайте в паника, ако не познавате заобикалящата ви среда. Направете анализ на това, което носите. Това може да ви помогне с достигането до някои улики. Ако сте облечени с всичките си дрехи, това е добре. Поне означава, че не сте били сниман чисто гол на публично място. Без дрехи сте? Това вече може да е проблем. Проверете дрехите си за петна – храни, мазнини или кръв. Проверете за миризми? Цигареният дим не е проблем, но вече миризмата на бензин може да е.

Учени обясниха каква е разликата между алкохолиците и пияниците

Касови бележки

Полицията проследява стоката, за да хване нейния крадец – използвайте същия метод, за да започнете проследяването на случилото се предната нощ. Проверете във всичките си джобове и търсете неща, които ще ви насочат към вашите движения през нощта? Касова бележка от бира в 02:00? Презервативи в 05:00? Къде отиде момичето? Вижте и бележките от банковата сметка. Те ще ви кажат, ако се налага бързо да вземете пари назаем, за да избегнете оувърдрафт таксите.

Сума на парите

В допълнение към касовите бележки, пребройте парите си в портмонето. Надяваме се, че ще имате представа колко сте имали преди да излезете от къщата. Събуждането с по-малко пари е нормално. На първо място, най-доброто решение е да не взимате със себе си твърде много пари – вземете само парите, които можете да си позволите да загубите. Ако имате повече пари, отколкото когато сте излязли, нещата стават малко съмнителни. Това може да означава, че сте се разиграли с кредитната карта или сте продали нещо ценно.

История на повикванията

Само ако не беше толкова лесно да се обадиш на приятел или бивша приятелка… Но поне мобилните телефони пазят данни за вашите разговори. Проверете с кого сте говорили и колко време са продължили обажданията. Ако обаждането е продължило само 30 секунди, значи целта на вашето среднощно обаждане не е отговорила. Надяваме се, че не сте оставили нищо твърде сконфузно в гласовата поща. Ако повикването е продължило 45 минути, може да се наложи да се обадите отново и да се извините.

История на браузъра

Незабавно проверете Туитър и Фейсбук за коментари, написани в момент на поетично вдъхновение, които трябва да изтриете. Понякога ще имате късмета да се доберете до тях преди получателя. Ако порно сайт е последно посещаваният сайт, значи не сте имали късмет (освен ако не наричате оставането в компанията на дясната ръка „късмет“). Браузър проверката също така ще ви каже дали сте направили някоя пиянска онлайн покупка.

Снимки и клипове

Вездесъщата камера на телефона е ужасно нещо, защото увековечава глупостта. От друга страна, тя е най-добрият начин да си припомните случилото се в дадена вечер. Погледнете първо собствения си телефон и камера, след това отидете в социалните мрежи и вижте какво са качили вашите приятели. Не пречи и да потърсите скорошни клипове за „пиян човек“ в YouTube – може би вече сте станали известен.

Жокер „Обади се на приятел“

Това е последното нещо, което искате да направите. Може да се наложи да отговорите на някои сериозни въпроси, така че е добре да съберете колкото се може повече информация, преди да звъните на някого. Приятелят може да е бил пиян колкото вас и да ви вини за „Дракон яде еднорог“ татуировката.

Припомняне на забравеното

Събирането на парчетата от пъзела на миналата нощ е нещо, което всеки е правил. Но не се притеснявайте, просто следвайте съветите и ще се справите със задачата.

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!