img

Работата Не Трябва Да Започва Преди 10 Часа Сутринта

/
/
/
873 Views

Експерт за съня казва, че работата не трябва да започва преди 10 часа сутринта

Защо това е важно?

Защото сте прави, 9 часа сутринта е твърде рано за започване на работа.

Дългата история, казана накратко

Водещ експерт за съня предполага, че начина на живот от 9-17 ч не е здравословен, защото не е в съответствие с естествените модели на съня. Той смята, че трябва да започваме работа в 10 часа и казва, че 14-24 годишните страдат най-много от липсата на сън.

Дългата история

Изглежда, че може да не е ваша вината, че не можете да се събудите сутрин.

Забележителният специалист по съня, Пол Кели от Оксфордският университет, каза на Британският фестивал на науката в Брадфорд, Англия, че училищните и работни графици не съвпадат с естественият модел на съня и могат да ни разболеят.

Проблемът е, че часовете, към които трябва да поддържаме, за да получим необходимите осем часа сън на нощ, са нереалистични, когато достигнем зряла възраст.

Кели казва: „На 10-годишна възраст вие ставате и отивате на училище и се вписвате в начина на живот от девет до пет. Когато сте на около 55 години, вие също сте установили този модел. Но в зависимост от възрастта ви, наистина трябва да започвате с около три часа по-късно, което е напълно естествено.“

Според Кели, традиционните модели на работа са създали „лишено от сън общество,“ с най-лошият удар за възрастовата група от 14-24 години.

Често, значителната загуба на сън може да ни направи мудни, мрачни и тревожни, което води до увеличено тегло, а може би оказва пагубен ефект върху ежедневието ни.

Леко радикалното предложение от Кели, вероятно има предвид да започваме работа по-късно, може би около 10 часа сутринта, а училищният звънец да звъни в 11 часа.

Вероятно на Кели няма да му липсва подкрепата на тийнейджърите и повечето работници, но на работодателите може да им трябва допълнително убеждаване. Най-добре не изключвайте алармата за утре сутрин.

Станете цар на дискусията

Задайте големият въпрос: Трябва ли да започваме работа в 10 часа сутринта?

Кажете нещо смущаващо: Знам, че е нечовешко да ме карате да работя в 9 часа. Науката изисква да получаваме допълнителни няколко часа в леглото всеки ден, кои сме ние, че да спорим с нея?

Споменете този факт: Националната фондация за съня препоръчва между седем и девет часа сън на нощ за възрастните, но някои хора може да имат нужда и от шест, а други от десет.

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!