img

Какво Казва Домашният Ви Любимец За Вас

/
/
/
1271 Views

Истинската разлика между притежателите на котки и тези на кучета

Защо това е важно?

Защото домашните любимци са неразделна част от начина, по който гледаме на себе си, пише iNFOBURGAS

Дългата история, казана накратко

Scientific American закръглиха куп съществуващи изследвания свързани с домашните любимци и техните собственици, а резултатите са също толкова разнообразни, колкото и домашните любимци, които притежават хората. Все пак, те открили, че изборът ви на животно, може да разкрие много за вашият характер.

Дългата история

Смятам се за горд собственик на котка. Харесвам кучетата, но изборът е, колкото практичен, толкова и въпрос на предпочитание – живея в малък апартамент, без двор, който не е идеален за кучета, които обичат да бродят.

От голямо значение е, че не е нужно котките да излизат навън, за да си свършат работата, което означава, че никога не ми се налага да казвам „Не мога, трябва да се прибирам и да изведа кучето.“ Що се отнася до самото животно, оценявам това, че котките са до голяма степен съгласни да не получават голямо внимание, защото работя от вкъщи и ако имам такъв домашен любимец, това би ограничило производителността си.

Притежателите на кучета, от друга страна, постоянно изтъкват лоялността на кучето си и нуждата от внимание като основен коз. Оказва се, че това не са единствените различия между притежателите на котки и тези на кучета, както са открили учените, те (заедно с притежателите на други домашни любимци) може да имат много различни характери.

Собствениците на кучета са по-склонни да имитират своите домашни любимци, т.к. е по-вероятно да са семейно ориентирани и виждат животното като част от семейството. Притежателите на котки, от друга страна, е по-вероятно да са с висше образование, отворени към нови изживявания и да живеят в апартамент. Някои от тези неща са логични, а други преференциални, но това, което също са открили е, че има още по-големи вариации сред собствениците на всеки друг тип домашно животно. Това означава, че има много интровертни собственици на кучета и изобилие от ентроверти, притежателите на котки.

Базата данни включва и по-екзотични домашни любимци, които са интересни сами по себе си. Собствениците на птици е по-вероятно да са безработни, притежателите на коне е по-вероятно да имат свой собствен дом, тези с костенурки са по-трудолюбиви, а жените, които са собственици на влечуги е по-вероятно да са отворени към нови преживявания.

Като цяло, притежанието на домашен любимец е доста разпространено. Хората, които нямат животно е по-вероятно да живеят в градските райони, да имат дипломи за висше образование и да смятат себе си за по-независими. Това описва голяма част от хилядолетието, забързан начин на живот, в който хората едва намират малко място за близък човек, да не говорим за домашни любимци.

Всичко на всичко, повечето хора, които имат домашен любимец са съгласни, че животът им е по-добър. Докато вземате своите космати (или люспест) приятели от приюти, вие се борите в добра битка, без значение какъв домашен любимец ще изберете.

Станете цар на дискусията

Задайте големият въпрос: Защо притежанието на домашен любимец е на изчезване?

Кажете нещо смущаващо: Честно казано, ако сте стриктно за кучета или за котки, сте доста побъркани, но така или иначе и двете животни са невероятни.

Споменете този факт: Жителите на Масачузетс е най-малко вероятно да имат домашен любимец, при степен на притежание на домакинство от малко над 50%.

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!