img

Как Да Си Спечелите Повишение

/
/
/
798 Views

Ето как да получите повишение тази есен, Травис Брадбери дава експертни съвети

Защо това е важно?

Повечето хора се страхуват да поискат от шефа си повишение, което може да застане на прага ви, ако подходите по различен начин.

Дългата история, казана накратко

Доктор Травис Брадбери дава съвети за това как да получите повишение на работа с пет прости стъпки, които да следвате, на базата на несъзнателни пристрастия на работното място и ви дава идеи за това как да покажете на шефовете, че имате това, което е необходимо, за да сте силен лидер.

Дългата история

Септември е, което означава няколко неща: Това е началото на нов сезон, в който сладкият/модерен стажант в офиса ви се връща в училище и вие трябва да приемете работата по-сериозно, съзнавайки, че лятото си е отишло, така, че моля ви, сложете си някакви панталони.

Също така, това означава, че има възможност за повишение на работното място, ако си изиграете картите правилно.

Според д-р Травис Брадбери, невероятният експерт по емоционална интелигентност и автор на спечелилата награда „Емоционална интелигентност 2.0,“ можете да повишите шансовете си да бъдете повишени на работа като следвате една система, базирана на проучвания на Антъни Грийнуолд от Вашингтонският университет, който го нарича „несъзнателни пристрастия на работното място“ и техните способности да останат постоянни, следвани от шефовете, които може да са запознати с тях, но може и да не са. Брадбери смята, че трябва да предприемете пет прости действия, за да покажете на шефа си, че сте достойни за стъпката нагоре.

Не се брои само уверената работа, трябва да привлечете пристрастията на шефа си.

Първата стъпка е да разширите границите си, което означава да направите повече, от това, което се изисква от вас. Почти всеки успешен служител може да следва насоки, но дали поемат допълнителни отговорности, които включват риск, без да са били молени за това? Не ви е нужен неврохирург, за да разберете, че шефовете харесват, когато някои от служителите им стигат отвъд дадената им роля, което показва добра работна етика, енергия и по-широк набор от умения.

Във вторият етап, Брадбери призовава своите ученици да не бъдат толкова незаменими, защото ако сте единственият човек, който може да изпълни конкретна задача, това може да ви струва много в дългосрочен план. По ирония на съдбата, Брадбери казва да не сте твърде добри на работното си място, защото шефът ви няма да иска да поеме риска като намери някой друг, който да ви замени (ако вас ви повишат). Балансът е важен тук, което означава, че трябва да се представите по най-добрият начин, но също да помогнете с обучението на другите хора, с които работите. Вместо да се опитвате да учите всичко за различните задължения, научете другите за важните аспекти на вашите специфични задължения. Това ще ви донесе допълнителни точки, ако успеете да покажете, че сте добър лидер.

Емоционалната интелигентност е важна, защото никой началник не иска да повиши някой, който проявява изблици на раздразнение или се разстройва лесно. Най-добрият начин да разберете тази стъпка е да не се изнервяте, когато нещата не се случват по вашият начин и не реагирайте, когато се случи нещо негативно. Но и не мълчете по време на конфликт, защото няма да бъдете посочени като човек, който може да намери решение за дадена ситуация.

„Вашето поведение се отразява на преценката на човека, който ви повишава,“ казва Брадбери.

Емоционалният самоконтрол е продукт на много труд, така когато шефът ви повиши, трябва да имате достатъчно самосъзнание, което им показва, че постоянно се опитвате да подобрите слабостите си.

В неговата четвърта стъпка, Брадбери предполага, че трябва да говорите фирменият език, което означава, че трябва да мислите сякаш вие сте шефа и да разберете неговият начин на мислене. Уверете се, че говорите на езика на шефа си, когато проучвате бъдещето и подбирате думите си по начин, по който да ви разбере. Работата, която вършите трябва да служи на бизнеса, което означава, че трябва да сте експерт в речника на изпълнителният отбор. Това показва вашата интелигентност и как може да бъдете перфектният избор за по-голяма роля. Опознайте целите и бизнес практиките на компанията и ще започнете да се отличавате.

И накрая, не се страхувайте да го поискате. Шефът ви може да мисли, че сте доволен с вършенето на една и съща работа в продължение на години, защото сте избрали да мълчите. Очертайте как бихте искали да бъдете повишени, с ясни идеи за допълнителните ви отговорности и как те влияят на вашите цели в кариерата. Уверете се, че знаете какво искате да правите, ако не кандидатствате за конкретна длъжност. Със сигурност това е изнервящо, но ако имате план и покажете на работодателя си увереност, когато искате повишение, това увеличава шансовете ви като му показва други области, в които можете да се справяте и как това е от полза за него. Не забравяйте, че компаниите обикновено са предпочитат да повишат някой в самата компания, вместо да назначава някой от вън, с несигурност по отношение на начина, по който работи.

Бардбери също предупреждава своите читатели, че може да не получат работата към която са се насочили, но негативната реакция също няма да ви отведе до никъде. Вместо да говорите за човекът, който са избрали вместо вас, попитайте кои са уменията, които може би ви липсват и как да подобрите себе си за следващата възможност. Не спорете и следвайте предложенията, които са ви дали. Ако не слушате шефът си, следващият път пак ще ви пропуснат.

И най-важното, вероятно ще бъдете повишени, защото шефът ви иска да даде развитие на по-високата длъжност. Може да сте вършили чудесна работа досега, но това не е извинение да ударите една сангрия, защото не сте били повишени за това, което вече сте направили. Трябва да покажете на работодателя си, че имате това, което е нужно, за да добавите по-голяма стойност към една по-голяма роля.

Станете цар на дискусията

Задайте големият въпрос: Кога е добре да поискате увеличение и колко пъти в годината можете да съберете куража, за да го поискате?

Кажете нещо смущаващо: За съжаление живеем в трудни времена, а обикновено работодателите не увеличават заплатата ви, ако това не е в техен интерес.

Споменете този факт: Ако работите повече от 55 часа седмично, това повишава риска ви от сърдечни заболявания и инсулт.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!