img

Сърдечно Здраве и Остаряване

/
/
/
734 Views

Остарява ли сърцето ви по-бързо от вас? Според това изследване, вероятно е така.

Защо това е важно?

Защото здравото сърце си е доста важно нещо.

Дългата история, казана накратко

Сърцето ви може да остарява по-бързо от вас и всичко това може да се дължи на образованието ви, дохода или това къде живеете.

Дългата история

Всички знаем, че възрастта не трябва да ви определя. Някои хора имат ставите на 80-годишен и чувството за хумор на дете. Но едно ново проучване дава на фразата „младо сърце“ истинско значение и доказва, че сме изложени на риск от точно обратното.

Проведеното проучване установило, че трима от четирима възрастни американци са с по-възрастно сърце от действителната им възраст. Това ги поставя в по-висок риск от инфаркти и инсулти.

„Сърцето ви може да е по-възрастно от вас. За повечето възрастни в САЩ, това е така,“ казва Томас Фриден, директора на Центъра за контрол и превенция на заболяванията, организацията, стояща зад изследването.

Сърцата на американците са с ужасяващите пет години по-възрастни от действителната им възраст, според проучването. Това бе изчислено с рисковите фактори, които има един човек, включително затлъстяване, тютюнопушене и кръвно налягане.

Изследователите открили, че годините на сърцето превъзхождат действителната възраст на мъжете с осем години, а при възрастните жени става въпрос за около пет години.

Но картинката зад статистиката не е толкова черна и бяла, колкото може да изглежда на пръв поглед. Встрани от водещата статистика, изследователите открили „съществени“ различия във възрастта на сърцето между расата и етническите общности и регионите в Америка. Тази тенденция на преждевременно остаряващо сърце се наблюдава по-често в южните щати.

Също така се е стигнало до заключението, че възрастта на сърцето е по-малка при хора с висше образование и по-високи доходи в домакинството.

Не се отчайвайте. „Никога не е късно да върнете часовника на сърцето си,“ казва Фридън.

Станете цар на дискусията

Задайте големият въпрос: Ако продължителността на живота ни расте, това означава ли, че може да ни се размине това, че имаме 80-годишно сърце задълго?

Кажете нещо смущаващо: Кое ще бъде по-здравословно за сърцето ви? Да спрете нездравословната храна или да изкарате магистърска степен?

Споменете този факт: В Юта, Калифорния, Колорадо, Хавай и Масачузетс са със най-млади сърца.

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!