img

Как да изберем перфектния цвят на облеклото?

/
/
/
914 Views

Какво казва за вас изборът ви за цвят на дрехите

Защо това е важно?

Защото първото впечатление има значение.

Дългата история накратко

Продавачът на едро на тениски Buytshirtsonline анкетира своите клиенти за избор на цвят, а констатациите са обвити в тъмнина – това означава, че черното е избран като най-привлекателния цвят в почти всеки сценарий. Оранжевото и кафявото заемат последните позиции.

Дългата история

Като мъже, повечето от нас имат доста ограничена ротация, когато става въпрос за цветовете, които носим. Бялото и светло синьото са основен елемент за офиса, докато черното, бялото и тъмносиньото са популярните цветове при излизане навън. Някои мъже може и да погледнат към гардероба си и да помислят за малка промяна в цветовете, но не толкова бързо: Неутралните цветове като черното и бялото са най-добре възприеманите цветове и можете да ги носите в почти всяка ситуация, според проучване на продавача на едро на тениски от Великобритания Buytshirtsonline.

Черното е на върха в почти всяка категория, свързана с по-голяма увереност, сексапил и интелигентност. Освен това, мъжете и жените предпочитат да виждат обекта от противоположния пол също в черни дрехи. Черното получава ниски оценки за възприемане на арогантност и е избрано като най-добрият избор на цвят за първи срещи, сватби и интервюта за работа. Всъщност това не е голяма изненада – черното се приема като цвят на прошката, а не като цвят, който привлича внимание. Повечето хора се чувстват по-добре, когато не стърчат като трън в очите на останалите.

Освен в черно, жените харесват мъжете в бяло и синьо, като и двата цвята заемат челни места в повечето положителни категории. За сметка на това, повечето ярки цветове, като розово, жълто, зелено и оранжево са в опасна близост до дъното на всяка категория. Розовото по-специално се разглежда като неинтелигентен и „глупав“ цвят, а оранжевото е на второ място (само зад червеното) по отношение на показването на арогантност. Нито един от останалите изброени цветове не е символ на увереност, нито пък е предпочитан от жените.

Големият губещ? Кафявото. Макар че показва най-малко количество арогантност, той се представя слабо във всяка категория и бе избран само от 1% от жените и 4% от мъжете като избор на перфектен цвят за първа среща. Поуката от историята, предполагам, е да избирате облеклото си разумно. За моментите, когато трябва да изглеждате като уверен, способен и привлекателен човек, вашето „скучно“ офис облекло е може би най-добрият избор. Това не означава задължително, че „забавните“ ярки цветове нямат своето място под слънцето – просто тяхното място може би не е на първа среща или в заседателната зала.

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!