img

Изследване: Жените са виновни за повечето разводи

/
/
/
1638 Views

Жените ли са виновни за високия процент на разводите?

Защо това е важно?

Защото женените мъже може да се смятат за предупредени.

Дългата история накратко

Ново изследване предположи, че докато има равен шанс мъжете и жените да са виновни за разпада на не-брачните връзки, жените са значително по-склонни да подадат молба за развод.

Дългата история

Женени мъже, бъдете внимателни: ново проучване показа, че 69 процента от разводите са предизвикани от жени.

Изследването, което ще бъде представено на 110-тата среща на Американската социологическа асоциация от доцента по социология в Станфорд, Майкъл Розенфелд, показва, че жените са много по-склонни да сложат край на брака, отколкото мъжете.

Интересното обаче е, че тази статистика не се прилага за не-семейните двойки, където мъжете и жените имат повече или по-малко равен шанс да провалят връзката.

Розенфелд е анализирал 2 262 възрастни между 19 и 94 години, които са били в хетеросексуални връзки през 2009 г. Шест години по-късно, 371 от връзките вече са били приключили.

Жените са виновни за около 69% от разводите срещу само 31% на мъжете, докато несемейните двойки не са показали несъответствие, дори и да са живели заедно.

Розенфелд обясни: „Мисля, че бракът като институция не успява да се изравни с очакванията за равенство между половете, мъжете все още очакват техните съпруги да вършат по-голямата част от домакинската работа и по-голямата част от грижите за децата. От друга страна, мисля, че небрачните взаимоотношения не носят исторически товар и очакванията за брака.“

Тези открития изглежда са подкрепени от други изследвания, като това, което показва дисбаланс в натовареността след раждането на първото дете.

Беше установено, че жените са заети средно с два часа повече на ден, когато ново дете се роди, докато мъжете са се занимавали само 40 минути, въпреки съгласата тежестта на отглеждането на дете да бъде поделена.

Така че поуката от историята изглежда е, че мъжете не трябва да стават самонадеяни, след като са сложили пръстена…

Източник: askmen.com

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!